Etusivu » Gluteeniton Pullajauhoseos » Gluteenittomat Dallaspullat
Gluteenittomat Dallaspullat
Julkaistu
Gluteenittomat Dallaspullat
Reseptin kirjoittaja Kirsi-Maria Kallunki
Annoksia
16
kappalettaDallaspullat ovat herkullinen tapa hyödyntää pullataikinaa rahkatäytteisiin kierteisiin, jotka paistetaan muffinsi- tai leivosvuokiin aseteltuina – voit myös asetella pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
Ainekset
- Juuren valmistamiseen
2,5 dl kauramaitoa (37-asteista)
25 g hiivaa
1 tl hunajaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen lisätään
0,5 dl soijajogurttia
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 dl hunajaa
75 g pehmeää voita
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täytteeseen
125 g maitorahkaa / soijajogurttia / Fazer Aito Kaurajogurtti Greek Style
125 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria (tai 130 g hunajaa)
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 – 1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Yhdistä juuren ainekset kulhossa. Anna juuren herätä, kunnes siihen alkaa muodostua selvästi näkyviä kuplia.
- Sekoita juuren joukkooon muut taikinan ainekset. Anna taikinan levätä täytteen valmistamisen ajan. Lisää tarvittaessa vähitellen jauhoja.
- Vatkaa täytteen ainekset kevyesti sekaisin.
- Kauli pullataikina alle 1cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
- Levitä taikinan päälle täyte ja kääri rullalle. Leikkaa rullat kahden sormen levyisiksi paloiksi ja laita palat joko muffinssivuokaan tai suoraan leivinpaperin päälle pellille.
- Anna pullien kohota noin 30 minuutin ajan.
- Paista pullat 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuutin ajan.
Vinkki
- Hunajalla leivottaessa jauhojen määrää saattaa joutua lisäämään reseptin määrää enemmän.