Etusivu » Gluteeniton Psyllium » Gluteenittomat Vesirinkelit
Gluteenittomat Vesirinkelit
Julkaistu
Gluteenittomat Vesirinkelit
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
6
kplKypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat vesirinkelit sopivat rinkelien ystäville ja kahvin kanssa nautittavaksi. Rinkeleihin käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Taikinasta tulee 6 kpl rinkeleitä.
Ainekset
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voisulaa
3,5-4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Keittämiseen
1 l vettä
1 tl suolaa
Valmistus
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon psylliumia ja anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita taikinaan suola, sokeri ja voisula.
- Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen, ensin vispilällä ja lopuksi sähkövatkaimella tai- kinakoukuilla.
- Vaivaa taikinaa 2 min.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivonalustalle ja leivo siitä pötkö.
- Jaa se kuuteen samankokoiseen palaan.
- Pyörittele palloista jauhotetuissa kämmenissä pöyreitä/sileitä pullia ja tee sormilla reikä keskelle.
- Levitä reikää suuremmaksi, ettei se kasva kohotessa/keittäessä umpeen ja kohota huoneenlämmössä tai kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla n. 20min.
- Kun rinkelit ovat kohonneet kaksinkertaiseksi kiehauta suolavesi ja nostele reikäkauhalla kohonneitä rinkeleitä 3 kpl kerrallaan veteen kiehumaan.
- Keitä rinkeleitä suolavedessä n. 10-20 sekunttia.
- Nostele keitetyt rinkelit reikäkauhalla pelille, leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Gluteenittomat vesirinkelit ovat parhaimmillaan tuoreina ja hieman jäähtyneinä.
Helka Tukiainen | Helkan keittiössä -blogi
Tein pullajauhoseoksesta sekä käytin noin puolitoista pussia kuivahiivaa ja onnistui loistavasti👍
Hei Pirjo,
Kiitos viestistä! Mukava kuulla, että resepti onnistui 🙂