Etusivu » Gluteeniton Psyllium » Gluteenittomat Vesirinkelit

Gluteenittomat Vesirinkelit

Gluteenittomat Vesirinkelit

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

6

kpl
Kypsennysaika

10

minuuttia

Gluteenittomat vesirinkelit sopivat rinkelien ystäville ja kahvin kanssa nautittavaksi. Rinkeleihin käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Taikinasta tulee 6 kpl rinkeleitä.

Ainekset

Valmistus

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Sekoita joukkoon psylliumia ja anna turvota 10 minuuttia.
  • Sekoita taikinaan suola, sokeri ja voisula.
  • Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen, ensin vispilällä ja lopuksi sähkövatkaimella tai- kinakoukuilla.
  • Vaivaa taikinaa 2 min.
  • Kumoa taikina jauhotetulle leivonalustalle ja leivo siitä pötkö.
  • Jaa se kuuteen samankokoiseen palaan.
  • Pyörittele palloista jauhotetuissa kämmenissä pöyreitä/sileitä pullia ja tee sormilla reikä keskelle.
  • Levitä reikää suuremmaksi, ettei se kasva kohotessa/keittäessä umpeen ja kohota huoneenlämmössä tai kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla n. 20min.
  • Kun rinkelit ovat kohonneet kaksinkertaiseksi kiehauta suolavesi ja nostele reikäkauhalla kohonneitä rinkeleitä 3 kpl kerrallaan veteen kiehumaan.
  • Keitä rinkeleitä suolavedessä n. 10-20 sekunttia.
  • Nostele keitetyt rinkelit reikäkauhalla pelille, leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  • Gluteenittomat vesirinkelit ovat parhaimmillaan tuoreina ja hieman jäähtyneinä.

    Helka Tukiainen | Helkan keittiössä -blogi

2 Kommenttia

  1. Tein pullajauhoseoksesta sekä käytin noin puolitoista pussia kuivahiivaa ja onnistui loistavasti👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.