Etusivu » Gluteeniton Pizza & Street Food Mix » Gluteeniton lasagne tuorepastalevyistä
Gluteeniton lasagne tuorepastalevyistä
Julkaistu
Gluteeniton lasagne tuorepastalevyistä
Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen
Annoksia
4
annostaValmista gluteenittomat tuorepastalevyt Pizza & Street Food Mix -jauhoseoksesta. Samalla ohjeella teet myös herkullisen tagliatelle-nauhapastan, täytetyt raviolit ja muut pastatyypit.
Ainekset
- Pastataikina, 8 lasagnelevyä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pizza & Streetfood Mix jauhoseosta
2 kpl kananmunia
- Tomaattikastike
400 g sika-nauta jauhelihaa
390 g tomaattimurskaa (oregano + basilika)
tilkka punaviiniä
30 g pieneksi pilkottua ruohosipulia
10 g pieneksi pilkottua basilikaa
ripaus suolaa
- Valkokastike
150 g Punaleima Emmental -juustoraastetta
4 dl maitoa
ripaus suolaa
- Lisäksi
1 kpl kesäkurpitsa
Valmistus
- Lasagnelevyt
- Mittaa leivontakulhoon jauhoseos.
- Muotoile jauhojen keskelle kolo.
- Lisää koloon kananmunat.
- Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi.
- Muotoile taikina pötkyläksi ja laita kelmun sisään noin 10 minuutiksi.
- Jauhota pöytä hienolla riisijauholla ja kauli taikina ohueksi levyksi – tai käytä pastakonetta.
- Leikkaa levy haluamasi pastalevyjen kokoon.
- Tomaattikastike
- Paista jauheliha pannulla kypsäksi.
- Lisää tomaattimurska ja viini.
- Anna hautua hetken.
- Lisää suola sekä yrtit.
- Anna hautua noin 10 – 15 minuuttia.
- Valkokastike
- Mittaa kulhoon kaikki raaka-aineet ja ala kuumentaa kunnes juusto on sulanut.
- Suurusta kastike tapiokatärkkelysvedellä koko ajan hämmentäen. Valkokastikkeen koostumus saa olla paksuhkoa kastiketta muistuttavaa.
- Lasagnen kokoaminen ja paistaminen
- Höylää kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi.
- Lado paistovuokaan vuorotellen kerros tomaattikastiketta, kesäkurpitsan sivuja, valkokastiketta ja lasagnelevyjä.
- Paista 200 C uunissa noin 45 minuuttia.