Etusivu » Gluteeniton Kaurajauho » Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä
Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä
Julkaistu
Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplRuokaisat gluteenittomat kauraiset nokkosletut maistuvalla sienitäytteellä. Näihin on helppo käyttää Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta nokkoslettujauhoseosta.
Ainekset
- Taikina
5 dl vichyä
2-3 kananmunaa (3 pientä tai kaksi isoa)
reilu 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Nokkolettujauhoseosta tai 2 dl Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta ja 1-2 rkl kuivattua nokkosta rouheena
1 tl lipstikkasuolaa tai ½ tl suolaa
Öljyä/voita paistamiseen
- Sienitäyte
1 litra kantarelleja (tai muita sieniä)
4 viipaletta pekonia
1 sipuli
1 pieni paprika
150 g tuorejuustoa/ruokakermaa
0,5 dl lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
Voimakasta juustoa tai maun mukaan
Valmistus
- Taikina
- Sekoita ainekset vispilällä ja anna turvota 20 – 30 min.
- Paista keskilämmöllä molemmin puolin.
- Taikinasta tulee noin 8 lettua.
- Suolaiset letut voivat olla vähän paksumpia kuin makeat jotta ne pysyvät täytettäessä kasassa. (Lisää jauhoja vähän enemmän taikinaan.)
- Sienitäyte
- Pilko sienet, paprika ja sipuli hakkelukseksi ja leikkaa pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
- Paista ensin sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut – siirrä syrjään.
- Ruskista pannulla pekoni ja lisää joukkoon sienet sekä sipuli ja paprika.
- Kun kasvikset ovat kuullottuneet, käännä levy pienelle ja lisää joukkoon tuorejuustoa, ruokakermaa tai ranskankermaa.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi hakattu lehtipersilja.
- Kokoa letut. Laita täytettä ja juustoraastetta jokaisen letun reunaan ja kääri rullalle.
- Asettele gluteenittomat kauraiset nokkosletut tiiviisti uunivuokaan.
- Ripottele vielä juustoraastetta käärittyjen lettujen päälle ja gratinoi uunissa 225 asteessa noin 10 min tai kunnes juusto on saanut väriä.
© Tiina Kyttälä
BLOGI: Kahden keittiön väkeä