Gluteeniton Sitruuna-oliiviöljykakku
Gluteeniton Sitruuna-oliiviöljykakku
10
annostaTämä kakku syntyy kulhossa nopealla pyöräytyksellä. Ei vatkaimia, ei stressiä – ja silti uunista nousee mehevä, sitruunalla säväytetty ihanuus, jossa oliiviöljy tuo lempeää syvyyttä.
Koristeluun riittää kevyt tomusokerihuntu. Mutta jos haluat hemmotella, lusikoi päälle sitruunajogurttia tai mascarponea, lisää tuoreita marjoja – ja anna elämän maistua hetken verran paremmalta.
Ainekset
180 g = 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
170 g = 2 dl sokeria
3 g = 1 tl leivinjauhetta
3 g = 0,5 tl ruokasoodaa
4 g = 1 tl vaniljasokeria
2 g = 0,25 tl suolaa
115 g = 1,5 dl oliiviöljyä
2 kpl kananmunia
160 g =1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
- Jogurttikastike kakun kanssa tarjottavaksi
100 g = n.1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
35 g = 3 rkl sokeria
Valmistus
- Pingota leivinpaperi Ø 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka ja jauhota durrajauhoseoksella.
- Sekoita suuressa kulhossa jauhoseos, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, kananmunat, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.
- Siivilöi kuivat aineet kosteisiin ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi taikinakaapimella. Vältä liiallista sekoitusta.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175 °C (alatasolla) noin 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.
- Tarjoile sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki
- Valitse miedon makuista oliiviöljyä, jos et pidä vahvasta oliiviöljyn mausta.