Etusivu » Vaalea Gluteeniton Jauhoseos » Gluteeniton ja vegaaninen limepiirakka
Gluteeniton ja vegaaninen limepiirakka
Resepti julkaistu
Limepiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
3 dl (225 g) Virtasalmen Viljatuote gluteeniton vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
0,25 tl suolaa
100 g vegaanista “voita” esim. Eleplant tai Naturli, huoneenlämpöinen
2 rkl vanilja soijagurttia, greek style
- Täyte
4 dl kookosmaitoa
1 dl vanilja soijagurttia, greek style
1 dl limemehua (n. 2 limestä)
2 dl tomusokeria
2 tl agar agar -jauhetta
1 limenkuori raastettuna
(1 tl matcha tai muuta viherjauhetta)
- Lisäksi
2 limeä koristeeksi
Vegaanista vispiä vaahdotettuna
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Voitele n. 24 cm vuoka vegaanisella “voilla”
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään: jauhoseos, sokeri ja suola. Nypi joukkoon huoneenlämmössä hieman pehmennyt “voi”. Lisää vielä soijagurtti ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
- Painele pohja tasaisesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä.
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täytteen lisäämistä.
- Yhdistä kulhossa vispilöiden 2 dl kookosmaitoa, limenmehu, soijagurtti, tomusokeri, raastettu limenkuori ja viherjauhe. Viherjauhe ei ole pakollinen, se tuo hieman vihertävää sävyä piirakkaan.
- Sekoita kattilassa yhteen 2 dl kookosmaitoa ja 2 tl agar-jauhetta. Kiehauta neste ja anna kuplia pienellä lämmöllä 2-3 minuuttia.
- Kaada kookosmaito-agar-seos kulhossa olevaan nesteeseen ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada neste jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
- Anna limepiirakan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
- Irrota limepiirakka varovasti vuoasta ja koristele ohuilla limesiivuilla.
- Tarjoile piirakka vaahdotetun vispin kanssa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Tämä piirakkapohja on oiva gluteeniton ja vegaaninen peruspohja kaikenlaisiin piirakoihin. Testaa piirakkaa myös esim. sitruunaisena version tai marjojen kera!