Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Keksit ja pikkuleivät » Wilhelmiina-keksit Durrajauhoseoksella
Wilhelmiina-keksit Durrajauhoseoksella
Julkaistu
Wilhelmiina-keksit Durrajauhoseoksella
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annosta
30 – 40
annostaKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
200 g voita
2 dl sokeria (tai 1dl tavallista sokeria ja 1dl fariinisokeria)
2 rkl siirappia (tumma)
1 kpl kananmunan keltuainen
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
Valmistus
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi. Vatkaa kananmunan keltuainen hyvin joukkoon.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta hyvin jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille tankoja (halkaisijaltaan n. 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Taikinasta tulee yhteensä 4-6 tankoa.
- Paista tankoja 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Varo, että tangot eivät pala.
- Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja.
- Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua, jolloin ne pysyvät hyvin kasassa. Säilytä kannellisessa rasiassa.
Tein tänään Wilhelmiinoja, todella hyviä , helppoja tehdä, kiitos hyvästä reseptistä.Durra jauho on parasta🎂🧁
Millä keltuaisen vois korvata? Jätänkö vain pois?
Onnistui ja tuli maukkaita.
Onnistuivat hyvin ja tuli tosi hyviä, levisivät niin, että täyttivät koko pellin. Mutta sai hyvin leikattua vinot, kauniit Wilhelmiinat, eli koko pellillisen herkkua! Iso suositus!
I’d love to make this but I don’t know the ingredients formula.
Can someone explain in details please ?
Thank you
Hi Gabe,
You can swich the language on the top right corner 🙂 Here’s a link to the English recipe.
Todella herkullinen resepti 😋 ja onnistuu hyvin ilman keltuaistakin.