Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteenittomat ranskalaiset patongit

Gluteenittomat ranskalaiset patongit

Gluteenittomat ranskalaiset patongit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 3 arvostelijalta
Annokset

2

patonkia
Kypsennysaika

25

minuuttia

Nämä ihanan rapeapintaiset gluteenittomat ranskalaiset patongit vievät kielen mennessään. Valmistat nämä Virtasalmen Viljatuotteen Vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Ainekset

Valmistus

  • Kaada lämmin (42 asteinen) vesi isoon kulhoon.
  • Liuota hiiva nesteeseen.
  • Lisää oliiviöljy, suola, sokeri ja jauhoseos.
  • Vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on tasaista. (Taikina saattaa olla hieman tahmeaa, mutta se ei haittaa.)
  • Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  • Kaada taikina jauhoitetulle alustalle.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile jauhoa apuna käyttäen taikinat patongeiksi.
  • Aseta patongit patonkipellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
  • Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  • Voitele patongit ennen uuniin laittoa vesi-oliiviöljyseoksella.
  • Paista 25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
  • Gluteenittomat ranskalaiset patongit ovat parhaimmillaan tuoreena. Täytä patongit haluamillasi täytteillä ja nauti!

3 Kommenttia

  1. Hei
    En voi käyttää kuivahiivaa. Paljonko laitan leivinjauhoa kuivahiivan tilalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.