Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat pullaviinerit
Gluteenittomat pullaviinerit
Julkaistu
Gluteenittomat pullaviinerit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Nämä gluteenittomat kahvipöydän herkut valmistuvat helposti Viljatuotteen Gluteenittomasta Pullajauhoseoksesta. Valmista ensin juuritaikina hetkeksi tekeytymään, sekoita sitten mukaan kuivat ainekset, leivo heti ja kohota. Vadelmamarmeladi, vaniljakreemi ja sokerinauhat viimeistelevät maun ja ulkoasun.
Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen listätään
1 kpl kananmuna sekoittaen
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
- Päälle
Paiston kestävää vadelmamarmeladia
1 prk vaniljakreemiä
Tomusokeria ja vettä
Valmistus
- Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito. Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
- Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia (tai kunnes kuplii).
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen. Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Leivo gluteeniton pullataikina heti pikkupulliksi ja paina lasilla kuoppa keskelle.
- Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
- Syvennä kuoppia tarvittaessa lasilla ja voitele pullat kananmunalla. Annostele kuoppaan puolet kreemiä ja puolet marmeladia.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
- Sekoita tomusokeri ja vesi niin, että kuorrutteesta tulee melko paksua. Pursota hetken viilenneiden pullien päälle.