Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton Marjarahka-raitakakku
Gluteeniton Marjarahka-raitakakku
Julkaistu
Gluteeniton Marjarahka-raitakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
20
minuuttiaTässä kakussa on raikas kesäinen vadelmatarha ja mieleen putkahtaa iloiset metsäretket, joiden jälkeen istutaan terassille auringonpaisteeseen nauttimaan vastaleivotuista herkuista. Kakun kolme eri kerrostumaa yhteen kietoutuneena tekee siitä mehevän ja monivivahteisen makunautinnon.
Ainekset
- Vaalea taikina
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
2,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
250 g voita
4 kananmunaa
1,5 dl maitoa
- Suklaaraidat
100 g gluteenitonta tummaa leivontasuklaata
10 g voita
2 rkl gluteenitonta tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa, kermaa tai jotain muuta nestettä
- Rahkaseos
250 g rahkaa
2 kpl kananmunaa
0,75 dl sokeria + tuoreita vadelmia ja mustikoita yhteensä noin 150 g
- Koristeeksi
50 g marjoja ja kermavaahtoa
Valmistus
- Mittaa vesihauteeseen tumma suklaa, 10 g voita, kaakao ja maito. Lämmitä kunnes suklaa on sulanut ja saat seoksesta tasaisen. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
- Sekoita erillisessä kulhossa keskenään vaaleaan taikinaan tulevat kuivat aineet. Vatkaa omassa kulhossa huoneen-lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen kananmunat ja jauhot. Lisää taikinaan maito. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
- Mittaa ja sekoita erillisessä kulhossa rahka, kananmunat ja sokeri.
- Levitä vaalea taikina uunipellille (noin 30 cm x 40 cm). Lusikoi suklaaseos noin viiteen kohtaan vaalean taikinan päälle. Käytä syömäpuikkoa tai haarukkaa ja sekoita taikinoita hieman keskenään. Lusikoi rahkaseosta piirakan päälle ja sekoita hieman pintaa. Lisää pinnalle marjat ja painele niitä hieman taikinan sisään.
- Paista 200 asteessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen kera.
Vinkki
- Loihdit kakusta pääsiäisherkun koristelemalla paiston jälkeen pinnan pienillä pääsiäismunilla ja tipuilla sekä lisäämällä kermavaahtoon hieman rahkaa sekä sitruunaa.