Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton ja vegaaninen kinuskipatukka
Gluteeniton ja vegaaninen kinuskipatukka
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen kinuskipatukka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15
kplKypsennysaika
10
minuuttiaTämä gluteeniton ja vegaaninen kinuskipatukka sopii hyvin koko perheen herkkuhetkiin!
Ainekset
- Pohja 160 g
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl suolaa
80 g / 75 ml vaahterasiirappia
60 g / 75 ml huoneenlämpöistä kookosöljyä
- Taatelikinuski
200 g taateleita (käytin 16 kivetöntä taatelia)
5 rkl gluteenitonta kahviin tarkoitettua kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista juomaa
3 rkl rkl kookosöljyä
0,5 tl kanelia
0,25 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
150 g tummaa suklaata (esim. 70%)
30 g maidotonta valkosuklaata
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kookosöljy. Levitä taikina vuoan pohjalle (käytin vuokaa, jonka koko on 25 cm x 16 cm) ja paista uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita kinuskin ainekset sileäksi tehosekoittimessa ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Sulata suklaat erikseen vesihauteessa. Levitä tumma suklaa kinuskin päälle ja tee valkoisella suklaalla raitoja. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ja leikkaa paloiksi.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Jos et pidä kookoksen mausta, suosittelen valitsemaan neutraalin makuista kookosöljyä (ei kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä).
- Suosittelen valitsemaan taateleiksi kaupan hedelmähyllyltä löytyviä tuoretaateleita. Jos taatelit tuntuvat kovilta, voit liottaa niitä esim. 10 minuuttia ennen kinuskin tekemistä.
- Jos suklaa ei sula tasaisesti, voit sekoittaa joukkoon pari teelusikallista kookosöljyä.