Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Tähtisilmät
Gluteenittomat Tähtisilmät
Julkaistu
Gluteenittomat Tähtisilmät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
silmäpariaKypsennysaika
5
minuuttian. 50 silmää eli 25 silmäparia
Pikkuleivissä käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Ainekset
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kanamuna
0,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2-3 rkl marmeladia
- Kuorrutus
150 g suklaata
0,5 dl kermaa
Valmistus
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää muna edelleen voimakkaasti vatkaten.
- Yhdistä jauhot, lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Pursota taikinasta nokareita pellille, leivinpaperin päälle (jätä leviämisvaraa) ja paina niiden keskelle pieni syvennys.
- Pursota syvennykseen marmeladia silmän keskiöksi.
- Paista pikkuleipiä 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia.
- Anna niiden jäähtyä ennen koristelua.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Pursota suklaamassalla silmiin ripset.
- Laittamalla nonparelleja ripsenpäihin saat vähän pling plingiä!
Vinkki
- “Sain pikkuleivän idean, kun ajattelin juhlien sankareita ja muita juhlijoita, joilla on ilonpilke silmäkulmassa. Ne sopivat hyvin esim. polttareihin, häihin tai kauneuskutsuille. “ Sanna Nissinen, Oma Maku tmi