Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Sämpylät
Gluteenittomat Sämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat Sämpylät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
35
kplKypsennysaika
20
minuuttiaMaidottomat Gluteenittomat Sämpylät vievät kielesi mennessään. Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomalla Rouheisella jauhoseoksella saat sämpylöistä pehmeitä ja kuitupitoisia.
Ainekset
- Juuri
1 l vettä
50 g hiivaa
0,5 dl siirappia
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä tai-Rouhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa tai Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta pientä kaurahiutaletta
- Leivontavaihe
2 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastetta
5-6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa tai Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Liuota hiiva lämpimään veteen.
- Lisää siirappi ja kuiva-aineet.
- Sekoita ja anna kohota 20–30 minuuttia.
- Lisää taikinaan suola, rypsiöljy, porkkanaraaste ja jauhoseos.
- Alusta taikina hyvin ja leivo heti sämpylöiksi.
- Kohota lämpimässä paikassa.
- Voitele sämpylät vesi–siirappiseoksella ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
- Paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Gluteenittomat sämpylät ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä
Reseptissä olevalla jauhomäärällä minun taikinastani tuli aivan liian löysää leivottavaksi. Se oli kuin puuroa. Jouduin lisäämään reilusti jauhoja, jotta taikinasta pystyi leipomaan sämpylöitä.
Hei Sirpa! Kiitos palautteestasi. Otamme reseptin käsittelyyn täällä ja tarkistamme mittasuhteet.
Hei Sirpa! Testasimme reseptiä ja lisäsimme siihen 2dl jauhoseosta. Kiitos vinkistä!