Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat punajuurivohvelit

Gluteenittomat punajuurivohvelit

Gluteenittomat punajuurivohvelit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

n. 6

isoa vohvelia

Gluteenittomat punajuurivohvelit maistuvat ja näyttävät ihanalta! Etsit sitten ideoita illalliselle tai brunssille, tätä suolaista vegaanista herkkua et halua jättää kokeilematta.

Ainekset

  • 2 rkl chia-siemeniä + 4 rkl vettä (liota väh. 5 min)

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 4 dl kauramaitoa

  • 1 dl punajuuripyreetä

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä (+lisää paistamiseen)

Valmistus

  • Aloita valmistamalla chia -’’muna’’. Sekoita siemenet ja vesi pienessä kulhossa ja anna levätä vähintään 5 minuuttia kunnes siemenet muodostavat paksun geelin.
  • Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa/kannussa kauramaito, omenaviinietikka ja kookosöljy ja sekoita nesteet jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi chia-geeli ja punajuuripyree ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä n. 5 minuuttia sillä välin, kun annat vohveliraudan lämmetä.
  • Paista vohvelit vohveliraudalla. Muista lisätä pannulle nokare kookosöljyä ennen vohvelin paistoa. Lisää kauramaitoa, mikäli taikina tuntuu liian paksulta. Taikinasta tulee n. 6 isoa vohvelia. Tarjoile esim. paistettujen kantarellien, ruohosipulilla maustetun vege creme fraichen, suolakurkkujen ja herneenversojen kera.

    Emma Ranne | Emma.ranne

Vinkki

  • Lämmitä uuni n. 50 asteiseksi ja pidä jo paistetut gluteenittomat punajuurivohvelit lämpimänä uunissa sillä välin kuin paistat loput taikinasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.