Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pizzapallerot
Gluteenittomat pizzapallerot
Julkaistu
Gluteenittomat pizzapallerot
Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
Annosta
20
annostaAinekset
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta durrajauhoseosta
3 dl vettä
10 g tuorehiivaa
Paistamiseen: 1 l rypsiöljyä
Päälle: sormisuolaa
Valmistus
- Liuota tuorehiiva veteen.
- Lisää jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle kolo ja kaada siihen vesiseos.
- Sekoita lusikalla taikinaksi.
- Peitä astia tuorekelmulla ja anna kohota noin 30 asteisessa uunissa, kunnes taikina on kaksinkertaistunut (noin 40 min).
- Lämmitä öljy 180 asteiseksi korkeassa kattilassa.
- Ota ruokalusikallinen taikinaa ja liu’uta taikinapallo sormella kiehuvaan öljyyn. Paista 3-4 taikinapalloa kerrallaan noin 1,5 minuutin ajan. Pizzapallerot ovat valmiit kun ne ovat ilmavia ja saaneet kauniin ruskean pinnan.
- Nosta pizzapallerot reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Ripottele sormisuolaa päälle ja tarjoile sellaisenaan.
Iina Sarkama | Iinabites
Vinkki
- Voit myös dipata pizzapallerot esimerkiksi pestoon, valkosipuliaioliin tai tomaattikastikkeeseen.
Mikä näistä tekee pizzaisia, kun ei ole mausteita, vain taikinaa.