Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Kekkerikeksit
Gluteenittomat Kekkerikeksit
Julkaistu
Gluteenittomat Kekkerikeksit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
12
minuuttiaAinekset
100 g kookosrasvaa tai
150 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl vettä
leipomiseen tattari- tai riisijauhoa
- Kuorrutus
2,5 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä (tai kananmunanvalkuaista)
Valmistus
- Sulata kookosrasva tai margariini.
- Sekoita kuiva-aineet keskenään.
- Yhdistä jauhoseos, rasva ja vesi.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä pieniä, haluamasi mallisia keksejä piparkakkumuoteilla.
- Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä ennen kuorrutusta.
- Kuorrutteen voi levittää koko keksille tai pursottaa siitä kuvioita.
- Koristele sokerihelmillä tai nonparelleilla.
- Muista tarkistaa koristeiden valmistusaineiden sopivuus!
© Eila Alho