Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit

Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit

Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10

kpl
Kypsennysaika

12

minuuttia

Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit ovat kuin Piña Colada donitsien muodossa! Olisiko tässä uusi kesän suosikki?

Ainekset

  • Donitsit
  • 2 dl (140 g) Virtasalmen Viljatuotteen Vaalaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 dl (90 g) sokeria

  • 0,5 dl (15 g) kookoshiutaleita

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 0,25 tl ruokasoodaa

  • 0,25 tl suolaa

  • 1 dl ananasmehua + 1 tl vaaleaa etikkaa (esim.omenaviinietikkaa)

  • 1 dl kookosjogurttia

  • 50 g sulatettua vegaanista margariinia

  • Täyte
  • 10 kpl ananasrenkaita

  • vaahdotettua vegaanista kauravispiä tai kookoskermavaahtoa (kts vinkit)

  • Kuorrute
  • 1-2 rkl sulatettua öljyä, esim.kookosöljyä

  • 2 rkl kookoshiutaleita

  • 0,5 rkl sokeria

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot.
  • Sekoita kulhossa jauho, sokeri, kookoshiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kaada joukkoon ananasmehu, etikka, sulatettu margariini ja kookosjogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi tai pursota donitsipellin koloihin.
  • Paista donitseja n.12 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kullanruskeita. Anna donitsien jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ja kumoa donitsit leivinpaperille.
  • Sulata kookosöljy. Sekoita erillisellä lautasella kookoshiutaleita ja sokeria.
  • Dippaa donitsit ensin kookosöljyyn ja sen jälkeen kookoshiutale-sokeriseokseen. Toista, kunnes kaikki donitsit on kuorrutettu.
  • Leikkaa donitsit kahtia. Aseta ananasrengas toisen puolikkaan päälle ja pursota vaahdotettua kauravispiä tai kookoskermavaahtoa päälle. Paina toinen donitsin puolikas kevyesti päälle.
  • Jos haluat, että ”kermavaahto” jähmettyy, säilytä donitseja hyvin peitettynä jääkaapissa n. tunti.
  • Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit ovat valmiita nautittaviksi.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vinkki

  • Kookoskermavaahto vaahdotetaan jääkaappikylmästä kookoskermasta. Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin, ja seuraavana päivänä lusikoi paksu kermainen osa kulhoon. Vaahdota muutama minuutti. Voit lisätä vaahdon joukkoon makeutusta, esim. tomusokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.