Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durraiset mokkapalat

Gluteenittomat durraiset mokkapalat

Gluteenittomat durraiset mokkapalat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

n. 25

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Gluteenittomat durraiset mokkapalat kelpaa varmasti kaikille ja suorastaan sulavat suuhun! Durran vehnäinen maku kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset

  • Pohja
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta

  • 2 dl kookosjauhoja

  • 4 rkl gluteenitonta tummaa kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 200 g margariinia tai voita

  • 2,5 dl vettä

  • 200 g gluteenitonta tummaa suklaata

  • 2 dl fariinisokeria

  • 1 dl smetanaa

  • 3 kananmunaa

  • Kuorrutus
  • 4 dl tomusokeria

  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 50 g margariinia tai voita

  • 6 rkl vahvaa kahvia

  • gluteenittomia nonparelleja

Valmistus

  • Sekoita kaikki pohjaan tarvittavat kuivat aineet yhteen.
  • Sulata kattilassa margariini, vesi, suklaa ja fariinisokeri. Anna jäähtyä noin 5–10 minuuttia.
  • Lisää kattilassa oleviin märkiin aineisiin smetana ja sekoita hyvin. Smetana saa olla kylmää ja se samalla jäähdyttää seosta.
  • Kun märät aineet ovat noin käden lämpöisiä, vatkaa kananmunat yksitellen seoksen joukkoon. Sekoita jälleen hyvin.
  • Vatkaa märkiin aineisiin kuivat aineet 1 dl kerrallaan. Anna turvota noin 5 minuuttia ja sekoita jälleen tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Paista 180 – 200 asteessa noin 15–18 minuuttia.
  • Sillä aikaa, kun kakku on uunissa, sekoita kuorrutukseen tarvittavat kuivat aineet keskenään. Mittaa kuusi ruokalusikallista kuumaa kahvia kuppiin ja lisää siihen voi sulamaan. Kaada kahviseos kuiviin raaka-aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna kakun jäähtyä viisi minuttia ja lusikoi kuorrutus kakun päälle. Voit kallistella peltiä, näin kuorrutuksesta tulee tasainen. Koristele heti, kun kuorrutus on vielä märkää, vaikkapa gluteenittomilla nonparelleilla.

Vinkki

  • Tarjoile mokkapalat hieman lämpiminä, niin ne ovat suussa sulavia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.