Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Blinit
Gluteenittomat Blinit
Julkaistu
Gluteenittomat Blinit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Tarjoa gluteenittomat blinit kuumina mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin. Sydäntalvella on ihana pitää pienet blinikestit.
Ainekset
- Juuren valmistus
0,25 palaa hiivaa
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
0,5 tl sokeria
- Juureen listätään
2 kananmunan keltuaista sekä valkuaista
1 dl gluteenitonta olutta
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl suolaa
2 rkl voita
- Paistamiseen
Voita tai kirkastettua voita
- Kylmäsavulohi- tai mätitäyte
smetanaa
tuoretta tilliä
sitruunaa
punasipulia hienonnettuna
kylmäsavustetettua lohta tai mätiä
suolaa
mustapippuria
- Kylmäsavustettu poronpaisti -täyte
Kylmäsavustettua poroa
smetanaa
piparjuuritahnaa (1-2 tl/purkki)
tuoretta timjamia
pippuria
suolaa
punasipulia hienonnettuna
Valmistus
- Juuri
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää tattarijauho sekä sokeri.
- Laita astia kohomaan lämpimään vesihauteeseen n. tunniksi
- Lisää
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
- Vaahdota valkuaiset.
- Lisää kohonneeseen taikinaan kananmunan keltuaiset, gluteeniton olut, Vaalea jauhoseos, suola ja voi.
- Lopuksi lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen
- Paistaminen
- Paista blinipannussa jossa on voita.
- Lisää voisulaa kääntämisen jälkeen.
- Täytteet
- Lisää kalatäytteen ainekset lämpimän blinin päälle. Voit halutessasi sekoittaa myös ainekset keskenään.
- Sekoita porotäytteen aineksista keskenään vähintään smetana, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Voit halutessasi lisätä myös osan porosta hienonnettuna joukkoon.
- Tarjoile gluteenittomat blinit kuumina.
Vinkki
- Katso reseptivideo täältä.