Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Blinit

Gluteenittomat Blinit

Gluteenittomat Blinit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 3 arvostelijalta

Tarjoa gluteenittomat blinit kuumina mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin.  Sydäntalvella on ihana pitää pienet blinikestit.

Ainekset

  • Juuren valmistus
  • 0,25 palaa hiivaa

  • 2,5 dl kädenlämpöistä maitoa

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tattarijauhoa

  • 0,5 tl sokeria

  • Juureen listätään
  • 2 kananmunan keltuaista sekä valkuaista

  • 1 dl gluteenitonta olutta

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 rkl voita

  • Paistamiseen
  • Voita tai kirkastettua voita

  • Kylmäsavulohi- tai mätitäyte
  • smetanaa

  • tuoretta tilliä

  • sitruunaa

  • punasipulia hienonnettuna

  • kylmäsavustetettua lohta tai mätiä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Kylmäsavustettu poronpaisti -täyte
  • Kylmäsavustettua poroa

  • smetanaa

  • piparjuuritahnaa (1-2 tl/purkki)

  • tuoretta timjamia

  • pippuria

  • suolaa

  • punasipulia hienonnettuna

Valmistus

  • Juuri
  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää tattarijauho sekä sokeri.
  • Laita astia kohomaan lämpimään vesihauteeseen n. tunniksi
  • Lisää
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
  • Vaahdota valkuaiset.
  • Lisää kohonneeseen taikinaan kananmunan keltuaiset, gluteeniton olut, Vaalea jauhoseos, suola ja voi.
  • Lopuksi lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen
  • Paistaminen
  • Paista blinipannussa jossa on voita.
  • Lisää voisulaa kääntämisen jälkeen.
  • Täytteet
  • Lisää kalatäytteen ainekset lämpimän blinin päälle. Voit halutessasi sekoittaa myös ainekset keskenään.
  • Sekoita porotäytteen aineksista keskenään vähintään smetana, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Voit halutessasi lisätä myös osan porosta hienonnettuna joukkoon.
  • Tarjoile gluteenittomat blinit kuumina.

Vinkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.