Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku
Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku
10
kplTätä kakkua voisi kutsua lähes raakakakuksi! Resepti sisältää mm. kaurahiutaleita ja vaahterasiirappia, jolloin voidaan ajatella, että raaka-aineiden valmistusprosessin takia ei voida enää puhua 100 % raakakakusta. Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku valmistuu kuitenkin täysin ilman uunia ja maistuu ihanalta sekä sisältää paljon mahtavia raaka-aineita! Kaurajauhoseos ja kaurahiutaleet tekevät pohjasta lähes keksimäisen. Pohjan kruunaa silkkinen ja suklainen täyte. Kakku on gluteeniton, vegaaninen ja se ei sisällä valkoista sokeria.
Ainekset
- Pohjan ja täytteen taatelitahna
200 g kivettömiä pehmeitä taateleita ja noin ½ dl vettä *
- Pohja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Luomu Pikakaurahiutaleita
0,5 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa (esim. Himalajan ruususuolaa)
0,5-1 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl taatelitahnaa *
- Täyte
3 dl cashewpähkinöitä (liota hyvin, huuhtele, valuta)**
loput taatelitahnat *
1,5 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa (esim. Himalajan ruususuolaa)
ripaus aitoa vaniljajauhetta
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl / maun mukaan kookossokeria
1 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl sulaa raakakaakaovoita
1-2 dl vettä (lämmitä vesi huoneenlämpöiseksi)
Koristeluun esimerkiksi (hieman jäisiä) marjoja ja/tai suolahiutaleita.
Valmistus
- Valmista taatelitahna soseuttamalla taatelit veden kanssa (käytä esim. sauvasekoitinta).
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita pohjan ainekset kulhossa keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää blenderin kannuun täytteen ainekset ja aluksi vain 1 dl vettä. Blendaa silkkisen tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vähitellen loput vedestä. Maista massaa ja lisää makeutusta tarvittaessa.
- Kaada massa pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa ja siirrä kakku jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa. Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku on valmis nauttivaksi.
Marita Eriksson | MyBlissKtchn
Vinkki
- Pyri työskentelemään huoneenlämpöisillä raaka-aineilla, jolloin saat silkkisen lopputuloksen.
- ** Jos cashewpähkinöiden liotukselle (väh. 4 h) ei ole aikaa, peitä pähkinät (kiehuvan) kuumalla vedellä noin vartiksi. Huuhtele ja valuta. Jos pähkinät pikaliottaa, eivät ne teknisesti ole myöskään enää raakoja, mutta makuun tämä vaihe ei vaikuta.