Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10

kpl

Tätä kakkua voisi kutsua lähes raakakakuksi! Resepti sisältää mm. kaurahiutaleita ja vaahterasiirappia, jolloin voidaan ajatella, että raaka-aineiden valmistusprosessin takia ei voida enää puhua 100 % raakakakusta. Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku valmistuu kuitenkin täysin ilman uunia ja maistuu ihanalta sekä sisältää paljon mahtavia raaka-aineita! Kaurajauhoseos ja kaurahiutaleet tekevät pohjasta lähes keksimäisen. Pohjan kruunaa silkkinen ja suklainen täyte. Kakku on gluteeniton, vegaaninen ja se ei sisällä valkoista sokeria.

Ainekset

  • Pohjan ja täytteen taatelitahna
  • 200 g kivettömiä pehmeitä taateleita ja noin ½ dl vettä *

  • Pohja
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Luomu Pikakaurahiutaleita

  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta

  • ripaus suolaa (esim. Himalajan ruususuolaa)

  • 0,5-1 dl sulaa kookosöljyä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • 2 rkl taatelitahnaa *

  • Täyte
  • 3 dl cashewpähkinöitä (liota hyvin, huuhtele, valuta)**

  • loput taatelitahnat *

  • 1,5 dl raakakaakaojauhetta

  • ripaus suolaa (esim. Himalajan ruususuolaa)

  • ripaus aitoa vaniljajauhetta

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • 2 rkl / maun mukaan kookossokeria

  • 1 dl sulaa kookosöljyä

  • 0,5 dl sulaa raakakaakaovoita

  • 1-2 dl vettä (lämmitä vesi huoneenlämpöiseksi)

  • Koristeluun esimerkiksi (hieman jäisiä) marjoja ja/tai suolahiutaleita.

Valmistus

  • Valmista taatelitahna soseuttamalla taatelit veden kanssa (käytä esim. sauvasekoitinta).
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita pohjan ainekset kulhossa keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää blenderin kannuun täytteen ainekset ja aluksi vain 1 dl vettä. Blendaa silkkisen tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vähitellen loput vedestä. Maista massaa ja lisää makeutusta tarvittaessa.
  • Kaada massa pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa ja siirrä kakku jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa. Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku on valmis nauttivaksi.

    Marita Eriksson | MyBlissKtchn

Vinkki

  • Pyri työskentelemään huoneenlämpöisillä raaka-aineilla, jolloin saat silkkisen lopputuloksen.
  • ** Jos cashewpähkinöiden liotukselle (väh. 4 h) ei ole aikaa, peitä pähkinät (kiehuvan) kuumalla vedellä noin vartiksi. Huuhtele ja valuta. Jos pähkinät pikaliottaa, eivät ne teknisesti ole myöskään enää raakoja, mutta makuun tämä vaihe ei vaikuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.