Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton tähtipulla

Gluteeniton tähtipulla

Gluteeniton tähtipulla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

6

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Kokeile jotain uutta pullan sijaan! Gluteeniton tähtipulla on täydellinen kahvipöydän koriste ja vielä parempi herkku!

Ainekset

  • Taikinajuuri
  • 2,5 dl mantelimaitoa

  • 25 g hiivaa

  • 1 tl sokeria

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 3 tl psylliumia

  • Juureen lisätään
  • 1 kananmuna

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 75 g voita

  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • Väliin
  • 75 g mantelimassaa

  • 1 prk omena-kanelimarmeladia (300g)

  • Päälle
  • Mantelilastuja

  • Muna

  • Raesokeria

Valmistus

  • Taikinajuurta varten sekoita hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon.
  • Lisää sokeri, psyllium ja jauhot. Sekoita. Peitä ja anna olla lämpimässä paikassa kunnes kuplii. Psyllium ei ole välttämätön koska jauhoissa on sitä jo, mutta lisäpsyllium auttaa paljon tähden muotoilussa!
  • Kun taikinajuuri kuplii, lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat ainekset, muna sekä pehmeä voi.
  • Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkaimen taikinakoukkuja apuna käyttäen.
  • Kun taikina on valmis laita se hetkeksi (n. 15 min) jääkaappiin niin sitä on helpompi käsitellä.
  • Jaa taikina 4 osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä ympyräksi (halkaisija n. 24cm). Voit käyttää esim. lautasta muottina. Toista kaikille paloille sama.
  • Kokoa palat päällekkäin niin että levität omena-kanelimarmeladia ja murustat mantelimassaa 3 väliin. Älä yritä nostaa paloja leivinpaperista vaan kippaa palat päällekkäin leivinpaperia apuna käyttäen. Paina kevyesti (ei siis pohjaan asti) lasilla päällimmäiseen taikinalevyn keskelle rinkula, josta tulee pullan keskusta. Vedä pullan reunoihin viiltoja niin, että saat 12 sakaraa. Ota kaksi sakaraa käsiisi ja kiepauta ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille. Lopuksi paina päät yhteen. Toista kaikille sakaroille.
  • Kohota pullaa peitettynä n. 30 min. Voitele gluteeniton tähtipulla munalla ja ripottele päälle mantelilastuja sekä raesokeria. Paista 200C noin 15-20 min tai kunnes kypsä.

    Ina Elevant | Gluteenitonta 

2 Kommenttia

  1. Kiitos, tämä ohje on mielenkiintoinen jota haluan kokeilla ja mikä parasta
    tässä on pullataikina ohje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.