Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaamoussekakku
Gluteeniton suklaamoussekakku
Julkaistu
Gluteeniton suklaamoussekakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
45
minuuttiaAinekset
- Kakku
4 dl durrajauhoseosta
4 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1,25 dl öljyä
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria tai -uutetta
1,75 dl kuumaa vettä (ei kiehuvaa)
- Mousse
200 g taloussuklaata
50 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
Valmistus
- Sekoita keskenään jauhoseos, sokerit, ruokasoda ja suola. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Toisessa kulhossa vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma ja öljy. Lisää kuivat aineet ja kuuma vesi munaseokseen sekoittaen mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa n. 45 minuuttia. Kakku on valmis kun se ei enää hylly liikuttaessa, mutta ei ole vielä kauttaaltaan kypsä. Mutakakun ja täytekakun välimaasto!
- Kun kakku jäähtyy, valmista suklaamousse. Sulata suklaa ja margariini ja anna hieman jäähtyä. Erottele kananmunat, laita keltuaiset suklaan joukkoon ja vaahdota valkuaiset kulhossa. Lisää sokeri vaahdotettujen valkuaisten joukkoon ja sekoita kovaksi. Seos alkaa kiiltää ja muuttua marengiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita nuolialla suklaa sekä kermavaahto valkuaismassan joukkoon.
- Kaavi suklaamousse kakun päälle ja siirrä yöksi jääkaappiin. Nosta lämpimään tarjoilua, jotta suklaakakku lämpiää ja mehevöityy. Kakku säilyy hyvänä noin 4-7 päivää kylmässä.
Voiko tämän pakastaa?
Moikka Sari,
Emme ole itse vielä kokeilleet, mutta pakastamisen pitäisi kyllä onnistua 😊 Huomioi, että moussen rakenne saattaa hieman muuttua.