Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton saaristolaisleipä

Gluteeniton saaristolaisleipä

Gluteeniton saaristolaisleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

50

minuuttia

Gluteeniton saaristolaisleipä on herkullinen lisä niin arkeen kuin juhlaan. Leivästä teet helposti valmiita alkupaloja tai voit syödä sitä sellaisenaan.

Valmistus

  • Kaada olut kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja liuota se hyvin oluen joukkoon. Lisää psyllium ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.
  • Lisää siirappi ja suola, sekoita. Lisää pellavarouhe ja tattarileseet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella muutama minuutti. Lopuksi lisää tattarijauhot ja jauhoseos.
  • Nosta taikina isolla lusikalla margariinilla voideltuun 2 litran kokoiseen leipävuokaan. Tasoita pinta tasaiseksi.
  • Anna leivän kohota 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään kohotuksen aikana 175 asteeseen.
  • Paista leipää 50-60 minuuttia. Sivele leivän pintaa siirappivedellä kerran pari paiston loppuvaiheessa.
  • Anna leivän vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen kumoa se ritilän päälle.
  • Nauti gluteeniton saaristolaisleipä kylmäsavulohen tai kalatahnojen kanssa.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vinkki

  • Parhaimmillaan leipä on pari päivää leipomisesta.
  • Halutessasi voi käyttää tattarileseen tilalla pieniä gluteenittomia kaurahiutaleita. Tällöin leivän mausta tulee hieman miedonpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.