Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pitaleipä

Gluteeniton pitaleipä

Gluteeniton pitaleipä Pizza & Street Foox Mix jauhoseoksesta.

Gluteeniton Pitaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Pita, pehmeä ja ohut leipä, on kotoisin Lähi-idästä, jossa sitä on leivottu jo useita tuhansia vuosia. Pitaleivät paistetaan nopeasti korkeassa lämpötilassa, jolloin leivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää mm. kebab-lihalla ja kasviksilla tai falafeleilla. Pitaleipää voidaan syödä myös sellaisenaan.

Ainekset, 4 kpl

Valmistus

  • Mittaa kulhoon 42 °C vettä ja kuivahiivaa, ja sekoita hyvin. Lisää suola, oliiviöljy sekä jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 5–10 minuuttia.
  • Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi noin 1 cm paksuisiksi pitaleiviksi kevyesti jauhotetun leivinpaperin
    päällä. Anna kohota kelmun ja liinan alla 1,5–2 tuntia.
  • Lämmitä uuni 225 °C asteeseen. Kuumenna uunipelti ja nosta siihen leivinpaperin päälle muotoilemasi pitat. Noin 5 minuutin paiston jälkeen leipiin alkaa muodostua ilmaa ja ne kohoavat. Paista leipiä noin 9–10 minuuttia. Leikkaa halki vasta leipien jäähdyttyä.

Vinkki

  • Pitat voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Pakasteesta otetun leivän voit lämmittää näppärästi leivänpaahtimessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.