Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparijuustokakku

Gluteeniton piparijuustokakku

Gluteeniton piparijuustokakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.3 keskiarvio 11 arvostelijalta
Kypsennysaika

8

minuuttia

Ainekset

  • reilu tennispallon kokoinen määrä piparkakkutaikinaa

  • Täyte
  • 200 g piparkakku tuorejuustoa

  • 4 dl kuohukermaa

  • 0,5 dl tomusokeria

  • 2 liivatelehteä

  • 1 dl piparikakkuja murusina

  • Koristelu
  • koristeltuja piparkakkuja

Valmistus

  • Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  • Kauli piparkakkutaikina levyksi ja siirrä vuokaan. Taikinan hajoaminen ei haittaa, sillä reunat kootaan joka tapauksessa paloista. Painele taikina reunoille, rajojen ei tarvitse olla tasaiset!
  • Paista 200 asteessa 8-10min. Varo polttamatta reunojen kärkiä! Jätä pohja  jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi
  • Liota liivatinlehtiä kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti ja sekoita pieneen määrään kuumaa vettä (n. 1rkl tai ohjeen mukaan).
  • Valuta liivatelehdet ohuena norona vaahtoon kokoajan sekoittaen.
  • Kääntele joukkoon piparimuruset ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
  • Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunnin ajaksi.
  • Irroita vuoasta ja koristele pipareilla, piparimurulla ja viimeistele tomusokerilla. 

Yksi kommentti

  1. Tämä on kyllä hyvä juustokakku, vaikka ei oikein pipareista välitäkään, ni tämä juustokakku maistuu kyllä 😃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.