Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton peltikakku
Gluteeniton peltikakku
Julkaistu
Gluteeniton peltikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1/2
pellillinenKypsennysaika
15
minuuttiaGluteeniton peltikakku on suunniteltu onnistumaan vaikka mökillä. Tarvitset vain uunin, kulhon ja puukauhan! Ei vaahdotusta tai useita työvaiheita.
Kakkupohja on luotu sitruunamuffinssien ohjetta mukaillen. Voit täyttää kakun tämän ohjeen mukaan, tai kokeilla jotain aivan muuta!
Ainekset
225 g pehmeää voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehut
(0,75 dl kylmää vettä)
3,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 sitruuna raastettuna
- Täyte
sitruuna- tai limekurdia (lime curd)
tuoreita mansikoita
kuohukermaa
Valmistus
- Sekoita kulhossa voi ja sokeri. Pehmeä voi/margariini riittää, mutta voit mahdollisuuksien mukaan sulattaa voita jotta sekoittaminen on helpompaa. Kaada sitruunamehu desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on 0,75 dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu kulhoon. Lisää kuivat ainekset ja raasta joukkoon yhden sitruunan kuori.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai voideltuun vuokaan. Levityksen kanssa ei tarvitse olla tarkka, sillä taikina leviää uunissa itsestään nurkkiin asti. Paista 185 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakkupohja jää vaaleaksi, joten tarkkaile reunojen väriä!
- Peltikakun jäähdyttyä, leikkaa se kahteen osaan (tai vaikka neljään!). Levitä alimman kerroksen päälle sitruuna- tai limekurdia ja lisää pilkottuja mansikoita reilusti. Jos leikkasit kakkupohjan kahteen osaan, lisää vielä lopuksi kermavaahtoa. Jos leikkasin pohjan neljään osaan, toimi seuraavasti: pohja, kermavaahto, pohja, limekurdia ja mansikoita, kansi.
- Koristele kermalla, mansikoilla ja syötävillä kukilla. Valmis kakku säilyy muutaman päivän jääkaapissa.