Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Parsapiirakka
Gluteeniton Parsapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Parsapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
6
kplKypsennysaika
30
minuuttiaParsakausi on yksi kevään kohokohtia ja mikä sopisikaan siihen paremmin kuin gluteeniton parsapiirakka. Tämä ohje on helppo, maukas ja toteutettu Virtasalmen Viljatuotteen Vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
Ainekset
- Pohja
100 g voita
2,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 tl suolaa
4 rkl kylmää vettä
- Täyte
1 nippu vihreää parsaa
4 aurinkokuivattu tomaatti
2-3 kevätsipulia + nokare voita tai öljyä
3 munaa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
Valmistus
- Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
- Lisää kulhoon jauhot ja suola.
- Nypi kaikki murumaiseksi.
- Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
- Voitele piirakkapohja ja painele taikina sen pohjalle ja hieman reunoille.
- Pistele haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kuin valmistat täytteen.
- Napsauta parsoista pois puumainen osa.
- Leikkaa muutama koristeksi tuleva parsa vuoan kokoisiksi. Pilko loput parsat paloiksi.
- Täyte
- Sekoita kananmunat, kuohukerma, ranskankerma ja parmesaani.
- Lisää suola ja pippuri, sekoita hyvin
- Leikkaa kevätsipulit pieniksi renkaiksi, freesaa hetki miedolla lämmöllä voissa tai öljyssä.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Nostele ne, parsan palat ja kevätsipuli vuokaan taikinan päälle.
- Kaada nestemäinen täyte päälle ja painele pitkät parsat nätisti piirakan pintaan.
- Paista 200 asteessa 30-40 min.
- Gluteeniton parsapiirakka on parhaimmillaan tuoreena ja hieman jäähtyneenä.