Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella
Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella
Julkaistu
Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella
Reseptin kirjoittaja Helena Kemppainen
Durra on hieman pähkinäinen maultaan ja tässä jauhoseoksessa on hyvästi täysjyvää – ja kuitujen saantihan on tärkeätä gluteenittomassa elämässä. Seoksessa on lisäksi hyvät aputärkkelykset sekä psyllium, joten leipoutuvuus on erinomainen.
Ainekset
4 kpl kananmunia
7 dl maitoa
0,75 dl sokeria
0,5 -1 tl suolaa
5,5-6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
60 g voita tai maidotonta margariinia
- Koristeluun
sokeria tai siirappia
kermavaahtoa
marjoja tai hilloa
Valmistus
- Lämmitä uuni 275 C asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti, noin yksi minuutti.
- Lisää seokseen muut aineet paitsi rasva, vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta saat tasaisen taikinaseoksen.
- Anna tasaantua noin 10 min. Muista sekoittaa ennen pellille kaatamista.
- Laita uunipellille rasva ja pelti kuumaan uuniin. Anna rasvan sulaa kunnes alkaa hieman ruskistua. Varo, ettei rasva ala palaa.
- Ota varovasti kuuma pelti uunista, sekoita taikina hyvin ja kaada taikina pannulle. Tasoittele rasvaa hieman muuhun taikinaan vaikkapa vispilällä. Näin saat pannariin mehevyyttä ja avitat kuplia syntymään joka puolelle pannukakkua.
- Laita uunin keskiosaan ja paista 15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kauniin rusehtava reunoilta ja kullanvärinen.
- Kun otat pannukakun uunista, niin sen pinnalla usein vielä kiehuu osa rasvasta. Anna pannukakun jäähtyä noin 5-10 minuuttia ja huomaat, että rasva imeytyy pinnasta pannukakun ihanaan syleilyyn. Voit ripotella päälle sokeria ja nauttia pannukakun vielä lämpimänä toivomasi lisukkeiden kera.
Vinkki
- Valmistamiseen liittyviä tietoja: uunipellin koko 422x370x33 mm. Uuni AEG 600 mm leveä uuni. Pannukakku paistettu tasalämmöllä (ylä ja alalämpö).