Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Lohikeikauskakku

Gluteeniton Lohikeikauskakku

Gluteeniton Lohikeikauskakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

2

kakkua
Kypsennysaika

1

tunti 

30

minuuttia

Yhestä vuokaleivästä tulee kaksi kakkua

Ainekset

Valmistus

  • Tumma vuokaleipä
  • Sekoita kuiva-aineet keskenään.
  • Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja lisää jauhoseos veteen kerralla ja huolella sekoittaen.
  • Kaada taikina 1,5 litran leipävuokaan ja anna kohota vedottomassa paikassa noin tunti.
  • Paista leipää 225-asteissa uunissa noin 45 minuuttia.
  • Kypsä leipä irtoaa vuoan reunoilta.
  • Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä.
  • Voileipäkakkuun sopii parhaiten yön yli levännyt leipä.
  • Vaalea vuokaleipä
  • Sekoita kuiva-aineet kulhossa ja mittaa joukkoon lämmin vesi.
  • Tuorehiiva sekoitetaan veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada 1,5 litran leipävuokaan.
  • Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  • Paista 225 asteen lämpötilassa n. 45 min.
  • Kumoa kypsä leipä vuoasta ritilän päälle ja anna jäähtyä liinan alla.
  • Lohitäyte
  • Hienonna kananmunat, pilko lohi pieniksi paloiksi ja silppua tilli.
  • Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja mausta tarpeen mukaan suolalla.
  • Lisää omenamehua kunnes täyte on paksua puuroa. Mehun tarve riippuu riisilajikkeesta ja valitusta majoneesista.
  • Täytettä voi keventää ja raikastaa korvaamalla osa riisistä kurkkukuutioilla.
  • Vaihtoehtoiseksi täytteeksi sopii esim. kinkku, paprika ja hillosipuli.
  • Riisin voi korvata kvinoalla.
  • Kakun kokoaminen
  • Leikkaa vuokaleivästä ohuita viipaleita.
  • Muotoile viipaleet halutun mallisiksi kuvioiksi piparkakkumuoteilla.
  • Asettele leipäkuviot tuorekelmulla vuoratun, noin 1,2 litran vetoisen vuoan pohjalle.
  • Lado viipaleiden päälle täytettä tiiviisti.
  • Asettele reunoille kuviot ja täytä astia piripintaan aloittaen leipäkuvioiden välien täyttämisestä.
  • Leikkaa lopuksi kuvioiden ympäriltä ylijääneistä leipäpaloista ja kokonaisista viipaleista keikauskakulle pohja.
  • Käännä kelmun reunat pohjan päälle ja aseta lautanen kakulle painoksi.
  • Kakun voi kumota ja koristella heti tai antaa sen odottaa kylmässä seuraavaan päivään
  • Koristelu
  • Aseta tarjoiluastialle salaatin lehtiä.
  • Avaa kelmun reunat ja kumoa kakku ohutta leikkuulautaa apuna käyttäen salaattien keskelle.
  • Koristele esimerkiksi sitruunarenkailla ja viinirypäleillä.

    © Eila Alho

Vinkki

  • Hasselpähkinän voi korvata esim. auringonkukan siemenillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.