Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kinkku-sienipiirakka
Gluteeniton Kinkku-sienipiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Kinkku-sienipiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
40
minuuttiaMaidoton gluteeniton kinkku-sienipiirakka valmistuu helposti Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
- Pohja
100 g maidotonta margariinia
0,5 tl suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
- Kinkkutäyte
2-2,5 sipuli-kurkkusalaattia
200-300 g laadukasta savukinkkua
- Sienitäyte
8 dl tuoreita siitake- tai herkkusieniä
1,5 dl hillosipuleita
1 prk vihreitä oliiveja
15 kirsikkatomaattia
- Kuorrutus
2,5 dl kookosmaitoa
3 munaa
ripaus suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl basilikaa
Valmistus
- Nypi kuiva-aineet ja pehmeä margariini.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoanpohjalle ja reunoille.
- Levitä pohjalle kurkkusalaatti tuomaan kosteutta.
- Lisää kinkkusuikaleet tai siivutetut sienet ja kasvikset.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset ja kaada täytteiden päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoile gluteeniton kinkku-sienipiirakka tuoresalaatin kera.
Vinkki
- Kurkkusalaatin voi korvata suolakurkulla ja sipulilla.
- Kookosmaidon sijaan voit käyttää myös muita kasvispohjaisia maitoja tai kermaa, jos ne sopivat ruokailijoille.
Minkä kokoiseen vuokaan piirakka on tarkoitus tehdä ? Helpottaisi leivontaa, kun jo etukäteen tietäisi suurin piirtein pohjan halkaisijan/koon.
Moikka Minna,
Kiitos kommentista! Tämän piirakan voi tehdä seuraavan kokoisiin vuokiin: pyöreä läpimitta 26-30 cm tai suorakaide n.22 x 33 cm. Tämän kaltaisten leivonnaisten kanssa vuoan koko ei ole kovin tarkka, eli suorakaiteen mallisen vuoan ei tarvitse olla tismalleen tuon kokoinen 🙂