Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä
Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
2
leipääKypsennysaika
30
minuuttiaMehevä gluteeniton kesäkurpitsaleipä valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
100 g keitettyä perunaa
150 g kesäkurpitsaa
1,5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1 pss kuivahiivaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Jauhoseosta
Valmistus
- Survo perunat, kesäkurpitsa ja maito sauvasekottimella survokseksi.
- Lämmitä survos noin. 40 asteiseksi suola, sokeri ja kuivat aineet käsin alustamalla.
- Anna taikinan kohota huoneenlämmössä reilun tunnin.
- Muotoile taikinasta kaksi pitkulaista ”limppua”.
- Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.
- Jos otat kurpitsan pakasteesta sulatettuna, on silloin kurpitsa painavampi ja vetisempi. Gluteeniton kesäkurpitsaleipä on rakenteeltaan melko tiivis.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni