Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Juhlakakku

Gluteeniton Juhlakakku

Gluteeniton Juhlakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

16-18

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Tarvitset n. 25cm irtopohjallisen kakkuvuoan, laita pohjalle leivinpaperia, ja leikkaa ylimääräiset pois reunoilta.

Ainekset

  • Browniepohja
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 120 g voita

  • 220 g sokeria (tavallista tai halutessa

  • 2 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa

  • 2 tl vaniljaesanssia/jauhetta

  • Tummasuklaamousse
  • 250 g (tummaa)suklaata

  • 4 dl kuohukermaa

  • ripaus suolaa

  • 2 tl liivatejauhetta

  • 2 tl vettä

  • Vadelmamousse
  • 400 g pakastevadelmia

  • 250 g valkosuklaata

  • 4 dl kuohukermaa

  • ripaus suolaa

  • 2 tl liivatejauhetta

  • 2 tl vettä

  • Pinkkiä elintarvikeväriä. (ei pakollinen!)

  • Valkosuklaamousse
  • 250 g valkosuklaata

  • 4 dl kuohukermaa

  • 4 tl hunajaa

  • ripaus suolaa

  • 2 tl liivatejauhetta

  • 2 tl vettä

  • 2 tl vaniljaesanssia (vaihtoehtoisesti aitoa vaniljaa tai vaniljasokeria)

  • Valmista pikainen suklaaganache näin:

  • 2 dl kuohukermaa

  • 300 g suklaata (tumma-,maito- tai valkosuklaa omanmaun mukaan.)

Valmistus

  • Browniepohja
  • Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Vuoraa kakkuvuoka kunnolla leivinpaperilla tai voilla ja korppujauhoilla.
  • Sekoita keskenään jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe. Laita sivuun odottamaan.
  • Kuutioi voi ja laita se kattilaan, sulata sitä miedolla lämmöllä.
  • Sekoittele välillä, kunnes voi on täysin sulaa.
  • Lisää sokeri voisulaan, ja sekoita kunnes sokeri on kokonaan sulanut voin joukkoon.
  • Älä päästä voisokeriseosta kiehumaan missään vaiheessa.
  • Kun seos on täysin sulaa, anna seoksen jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi.
  • Kun se on jäähtynyt, vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  • Seos on alkuun ryynimäinen, mutta tasoittuu ja muuttuu vatkatessa kiiltäväksi.
  • Vatkaa joukkoon myös vanilja.
  • Lopuksi, lisää joukkoon kuivat aineet.
  • Sekoita varovasti lastalla.
  • Kaavi taikina kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
  • Pohja jää tarkoituksella hieman tahmeaksi.
  • Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin alat tekemään moussekerroksia.
  • Tämän pohjan voi hyvin tehdä vaikka edeltävänä päivänä, kelmuttaa hyvin, ja jatkaa seuraavana päivänä tekemällä mousset.
  • Mousset
  • Ensimmäiseksi laita valmiiksi tehty browniepohja ylösalaisin irroitettavan kakkuvuuan pohjalle. (Siksi väärinpäin, että leikkauspinnasta tulee siistimpi.)
  • Jotta saat siistin reunan, suosittelen laittamaan reunoille reunakalvoa. Leivinpaperi käy myös, mutta kalvoa on helpompi käsitellä. Kakun reunuksen tulee olla vähintään 10cm korkea, sillä tästä namista tulee iso!
  • Laita kakkuvuoka suoraan tarjoiluastian päälle, tai pahviselle kakkualustalle, sillä hyytyvää kakkua ei tulisi enää kovin liikuttaa.
  • Suklaamousse, paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja laita mikronkestävään astiaan.
  • Kaada päälle 1dl kermaa ja ripaus suolaa.
  • Mikrota 30 sekuntia kerrallaan, aina välissä sekoittaen kunnes seos on täysin sulaa.
  • Kaada sula suklaamassa isompaan kulhoon, ja anna jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi.
  • Kun suklaa jäähtyy, sekoita kaksi teelusikallista liivatejauhetta kahteen teelusikalliseen kylmää vettä.
  • Kun liivate on jähmettynyt, mikrota sitä 15-20 sekuntia ja sekoita suklaan joukkoon.
  • Tässä kohtaa suklaan tulee olla vielä lämmintä, että liivate sekoittuu sinne joukkoon eikä jää paakuiksi.
  • Vatkaa loput 3dl kuohukermaa kovaksi vaahdoksi.
  • Kun suklaa on varmasti kunnolla jäähtynyt, sekoita kerma ja suklaa varovasti keskenään.
  • Kaada massa browniepohjan päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  • Anna olla kylmässä ainakin 20minuuttia ennen kuin lisäät toisen kerroksen.
  • Eli tässä kohtaa on hyvä väli pestä kaikki välineet, ja aloittaa alusta toisen moussen teko.
  • Vadelmamousse, keitä pakastevadelmia noin viisi minuuttia.
  • Soseuta, ja painele pienen siivilän läpi, sillä vadelman pienet siemenet ovat ikäviä hampaissa.
  • Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja kaada vadelmapyre, ripaus suolaa ja 1dl kuohukermaa päälle.
  • Viimeiseksi! Valkosuklaa-vaniljamousse, taas aivan sama homma.
  • Valkosuklaat, 1dl kermaa, hunaja ja ripaus suolaa mikronkestävään astiaan yms.
  • Vaniljaesanssi lisätään aivan viimeiseksi.
  • Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa vähintään 4 tuntia, yön yli olisi kaikkein paras.
  • Seuraavaksi poista varovasti kakun ympäriltä vuoka, ja reunakalvo.
  • Suklaaganache
  • Kiehauta kerma, ja lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa.
  • Sekoita kokoajan kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
  • Anna jäähtyä hieman, ja kaada varovasti kakun päälle.
  • Jos suklaa on liian kuumaa, se menee moussen läpi, joten anna vain jäähtyä rauhassa.
  • Se ei haittaa jos päälipinnasta ei tule täydellistä, sillä kakku vuorataan vielä lempparikarkeilla/marjoilla!
  • Anna suklaan valua reunoja pitkin sopivan huolettomasti, niin kaunis lopputulos on taattu.
  • Kakku säilyy hyvin säilytettynä ainakin viikon, mutten usko, sillä se on taivaallisen hyvää!

    © Ida Kiviluoto
    http://mutsijamurupullat.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.