Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jugurttikakku
Gluteeniton Jugurttikakku
Julkaistu
Gluteeniton Jugurttikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15
kplKypsennysaika
1
tuntiHerkullinen gluteeniton jugurttikakku sopii kahvipöytään mihin vuoden aikaan tahansa. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
3 dl sokeria
2 dl maustamatonta jugurttia
200 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Valmistus
- Sekoita kaikki ainesosat keskenään kulhossa (ei vatkata).
- Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun (esin. tummaa riisijauhoa) vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa noin. 1 tunti.
- Kumoa kakku jonkin aikaa jäähtyneenä.
- Koristele halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Katso gluteeniton jugurttikakku -ohjevideo tästä linkistä.
Muuntelin hieman ohjetta ja tuunasin tästä ‘Englantilaisen hedelmäkakun’. Vähensin hieman sokerin määrää ja lisäsin lopuksi 300 g alkoholissa marinoituja kuivahedelmiä (aprikooseja, rusinoita, kirsikoita ja luumuja). Marinoin vuorokauden.
Pakkohan sitä oli jo maistaa. Sanoisin, että paras hedelmäkakku mitä olen tehnyt
Hei Aino,
Kiitos, kun jaoit vinkin meille muillekin 🙂 Kakku kuulostaa todella herkulliselta!