Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluhalko

Gluteeniton Jouluhalko

Gluteeniton Jouluhalko

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

7

minuuttia

Gluteeniton jouluhalko on perinteinen herkku joulupöydässä. Mehevässä jouluhalossa yhdistyvät raikas appelsiini, ihana vanilja ja tumma kaakao.

Ainekset

  • Pohja
  • 4 kananmunaa

  • 1,5 dl sokeria

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa

  • 3 rkl tummaa kaakaota

  • Päälle
  • 150 g mangohilloa tai muuta mielestäsi hilloa

  • Täyte
  • 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa

  • 1,5 dl vispikermaa

  • 2 tl aitoa vaniljasokeria

  • 1 appelsiinin raastettu kuori

  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

  • 75 g säilyke kirsikoita

  • Pinnalle
  • 2,5 dl vispikermaa

  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistus

  • Pohja
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää jauhot ja kaakao ja sekoita nuolialla varovasti.
  • Paista 225’c n. 7 min.
  • Jäähdytä pohja ja kippaa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja valmista täyte.
  • Päälle
  • Levitä jäähtyneen pohja päälle.
  • Täyte
  • Vaahdota kerma, appelsiinirahka, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
  • Pese appelsiini tosi hyvin ja raasta kuori.
  • Pilko säilyke kirsikat pieneksi ja lisää appelsiini raasteen kanssa täytteeseen.
  • Levitä täyte hillon päälle, mutta jätä n. 5 cm toisesta pitkästä sivusta ilman täytettä (käärittäessä levittyy muuten yli).
  • Pinnalle
  • Sekoita kaikki keskenään.
  • Leikkaa kääretortusta kaksi palaa oksiski ja asettele oksat haluamiisi paikkoihin.
  • Levitä kermavaahtoa kauttaalteen ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki

  • Gluteeniton jouluhalko on heti valmis nautittavaksi mutta mehevimmillään se on seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.