Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku
Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
35
minuuttiaGluteeniton ja vegaaninen taatelikakku jossa ei ole tingitty maussa tai rakenteessa! Kokeile ja ihastu!
Ainekset
3,5 dl (225 grammaa) Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl Ceylonin kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
200 g kivettömiä taateleita
1,5 dl fariinisokeria
100 g vegaanista ”voita”
1 dl vahvaa kahvia
3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 rkl omenasiiderietikkaa
- Kakun päälle
n. 100 g tummaa suklaata (esim. 70%)
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
- Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä kattilassa taateleita, sokeria, vegaanista ”voita” ja kahvia, kunnes seos on kinuskimaisen pehmeää. Sekoita kaurajuoma ja omenasiiderietikkaa. Sekoita kuivien ainesten joukkoon taatelikinuski sekä kaurajuoma-etikka seos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita.
- Paista uunin (ala)keskitasolla 35 minuuttia. Voit laittaa paiston lopulla kakun päälle leivinpaperin, jottei se tummu liikaa päältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia tai tarvittaessa kauemmin ennen kumoamista. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista ja kuorruttamista.
- Kun kakku on jäähtynyt, koristele kakku sulatetulla suklaalla. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä, ja ota esille n. 30 minuuttia ennen tarjoilua. Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku säilyy hyvänä noin viikon.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Taatelikakku on parhaimmillaan paiston jälkeisinä päivinä, kun maut ovat tiivistyneet.
Onpa harmi, kun ohjeessa käsketään kumota jo viiden minuutin jäähtymisen jälkeen. Hajosihan se paristakin kohtaa, kuuma kakku.
Hei Anni,
Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että kakku hajosi! Korjaamme reseptiin selkeämmin, että noin viisi minuuttia voi olla myös kauemmin. Kiitos, kun kerroit meille virheestä!