Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen sitruunapulla

Gluteeniton ja vegaaninen sitruunapulla

Gluteeniton ja vegaaninen sitruunapulla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

9-10

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteeniton ja vegaaninen sitruunapulla on kesäinen vaihtoehto kanelikierteille! Mehevän sitruunaiset pullat valmistuvat vuoassa ja kokonaisuus kruunataan raikkaalla kuorrutteella.

Ainekset

  • Pullataikina
  • 3,5 dl gluteenitonta kasvipohjaista juomaa esim. kaurajuoma

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa

  • 100 g sulatettua vegaanista margariinia

  • Täyte
  • 200 g tuorejuustoa (vegaanista ja gluteenitonta)

  • 2 dl tomusokeria

  • 2 rkl sitruunamehua

  • sitruunan raastettu kuori

  • Kuorrutus
  • 1,5 dl tomusokeria

  • 2-3 rkl sitruunamehua

  • sitruunan raastettu kuori

Valmistus

  • Lämmitä juoma 42 asteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa yhteen 2 dl jauhoja ja kuivahiiva ja alusta jauhot nesteseokseen. Lisää vähitellen joukkoon loput jauhot joko yleiskoneella tai kulhossa taikinakoukuilla sekoittaen noin 5 minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sulatettu margariini.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan. Sekoita sillä välin täytteen ja kuorrutteen ainekset.
  • Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä tuorejuustotäyte levyn päälle ja rullaa levy. Leikkaa rulla 9-10 palaan ja asettele ne leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna kohota vuoassa vielä 30 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 220 asteeseen. Paista pullia uunissa 25 minuuttia.
  • Anna pullien jäähtyä hieman ennen kuorrutteen levittämistä. Nauti pullat lämpimänä.
  • Gluteeniton ja vegaaninen sitruunapulla on parhaimmillaan leipomispäivänä.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

2 Kommenttia

  1. Hei!
    Teillä on kyllä maan mainiot ohjeet täällä sivuillanne. Olen tosi monia kokeillut ja aina oon onnistunu. Jauhot teillä on niin hyvät, että pullat ja leivät ym onnistuu. Meillä on jo vitsiksi tullut, kun mies sanoo, kun olen leiponu itselleni gluteenittomia, että nämähän on “ihmisten leipien näkösiä”.
    -97 vuonna minun keliakia todettiin ja olisittepa nähny ne superpallot ja muut kakkarat joita leipomukseni olivat. Ne oli niin hankalia jotenkin ja ohjeita ei oikein ollut.
    Olen monta kertaa ajatellut, kun 15 v sitten kuollut keliaakikko-isäni sanoi aina pohojalaisittain, että tämä glut.pulla ei oo mistää kotoosin..Nyt jos olis elossa ja veisin hänelle näitä teidän jauhoista tehtyjä, hän vois kysyä, onko nämä ihan normaaleja vai..?

    1. Hei Eila,
      Kiitos ihanasta kommentista! Gluteeniton leipominen on todellakin muuttunut vuosien saatossa huimasti – ja ainostaan kohti parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.