Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Gluteeniton Hirssinen Vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 keskiarvio 4 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Herkullinen gluteeniton hirssinen vuokaleipä sopii tarjottavaksi niin ruualla kuin aamiaisellakin. Miedon makunsa vuoksi leivän päällisiksi voit valita mitä vain haluat, joko suolaista tai makeaa.  

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa puuhaarukalla ja lisää lämmin vesi.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja varo sekoittamasta liikaa! Kaada 1,5 litran leipävuokaan.
  • Anna leivän kohota puolisen tuntia.
  • Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Kumoa paistunut gluteeniton hirssinen vuokaleipä ritilän päälle ja anna jäähtyä.

Vinkki

  • Onko leipää jäljellä vielä päivän parin päästä leipomisesta? Kokeile paahtaa leipää leivänpaahtimessa, saat pintaan uutta rapeutta ja miedot maut paremmin esiin. Voit myös käyttää leipää esimerkiksi bruschettoihin.

5 Kommenttia

  1. nestemäärä 6dl tuntuu suurelta vs jauhoja yht 5 dl. Taikina valuu käyttämästäni leivinpaperilla vuoratusta rengasvuosta.

    1. Moikka Ulla,

      Reseptissä on oikea määrä nestettä ja jauhoja 🙂 Huomaathan, että taikinaan lisätään myös 4 tl psylliumia, joka sitoo huiman määrän nestettä.

  2. IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.

  3. IHANA leipä! Ihan valtavan maukas ja terveellinen hirssijauhon takia! Helppo tehdä, hyvä koostumus ❤️Helposti muunneltavissa eri jauhojen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.