Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Herkkuleipä

Gluteeniton Herkkuleipä

Gluteeniton Herkkuleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

40

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Laita psyllium turpoamaan maitoon/veteen.
  • Mittaa jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri kulhoon.
  • Sekoita huolella. Pilko luumut, aprikoosit, pähkinät ja vuohenjuusto.
  • Lisää pilkotut aineet sekä pellavarouhe ja auringonkukansiemenet kuiva-ainesten joukkoon.
  • Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi ja vispaa joukkoon hissukseen myös psyllium-maitoseos, öljy ja kermaviili.
  • Kaada munavaahto sitten kuiva-aineskulhoon, ja kääntele taikina rauhallisesti sekaisin.
  • Kaavi tasaisen koostumuksen saavuttanut taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  • Testaa kypsyys tikulla! Anna leivän jäähtyä vuoassa

    © Outi Vartiainen

Vinkki

  • Pähkinöinä voit käyttää muutakin, kuin saksanpähkinöitä, vaikkapa pistaaseja tai cashewpähkinöitä.
  • Leipävuoan jauhottamiseen sopii hyvin tattarirouhe, pellavarouhe tai tattarileseet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.