Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton hapanjuurileivonta » Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella
Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella
Julkaistu
Gluteeniton Ciabatta Hapanjuurella
Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
Annoksia
6
annostaKokonaisaika
12
tuntiaAnna makujen puhua puolestaan. Aloita uusi makuseikkailu tutustumalla hapanjuurileivontaan! Tarvitset reseptin toteuttamiseen 200 g ruokittua, aktiivista hapanjuurta.
Ainekset
335 g vettä
150 g tapiokatärkkelystä
135 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
90 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Täysjyvädurrajauhoa
6 g merisuolaa
6 g sokeria
11 g omenaviinietikkaa
23 g öljyä
Valmistus
- Valmistele psylliumgeeli: Sekoita 385 g vettä ja 13 gpsylliumia. Anna levätä 2 – 3 minuuttia, kunnes geelimuodostuu.
- Sekoita kuivat aineet: Yhdistä kulhossa tapiokatärkkelys, riisijauho, durrajauhoa, merisuola ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Yhdistä märät aineet: Lisää psylliumgeeliin hapanjuuri, omenaviinietikka ja öljyä. Sekoita tasaiseksi.
- Tee taikina: Lisää jauhoseos märkien aineidenjoukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin5 minuuttia tai käsin, kunnes se on tasaista ja tahmeaa.
- Muotoile ciabattat: Kumoa taikina jauhotetullepöydälle. Muotoile levyksi ja leikkaa 6 – 8 leiväksi.
- Kohota: Peitä leivät kevyesti liinalla ja anna kohotalämpimässä 6 – 12 tuntia.
- Paista: Kuumenna uuni 230 °C:een ja laita uuninpohjalle astia höyryä varten. Kun laitat leivät uuniin,kaada astiaan kuumaa vettä tai lisää 2 – 4 jääpalaa. Paista 25 – 30 minuuttia, kunnes leivät ovatkullanruskeita ja rapeita.
- Jäähdytä: Anna leipien jäähtyä ritilällä vähintään 30minuuttia ennen leikkaamista.
Kuivattu durrahapanjuuri on nyt kokeilussa ja ajattelin kokeilla tätä reseptiä, kun hapanjuuri on valmis. Millä voi korvata tapiokatärkkelyksen? Sopiiko maissitärkkelys?
Hei,
Maissitärkkelyksellä voit korvata tapiokatärkkelyksen suhteessa 1:1. Tarvittaessa voit lisätä vähän nestettä jos taikina tuntuu liian kuivalta. Maissitärkkelys kuivattaa herkemmin taikinaa, kun taas Tapiokatärkkelys tekee leivonnaisista joustavampia ja hieman sitkeämpiä.