Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä
Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä
Julkaistu
Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Alkuaan briossi on vanha ranskalainen herkku, jonka juuret ulottuvat 1400-ja 1500 luvuille. Briossi on kuohkean pehmeä hiivataikina, josta valmistetaan joko leipiä tai makeita leivonnaisia. Taikina sisältää reilun määrän voita ja kananmunaa. Briossi sopii erinomaisesti hampurilaisiin sen pehmeän ja tiiviin rakenteen ansiosta.
Ainekset, 6-8 kpl
2,5 dl maitoa
2 tl (5-6 g) kuivahiivaa
1,5 tl sokeria
1 tl suolaa
2 kpl kananmunia
100 g voita
n. 6-7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Valmistus
- Mittaa kulhoon 42 °C maitoa ja kuivahiiva, ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, suola ja kananmunat, ja sekoita jälleen. Lisää noin puolet jauhoista, jolloin psyllium alkaa vaikuttaa ja taikina paksuuntuu. Tämän jälkeen lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinaa niin kauan, että voi on täysin sekoittunut muihin aineksiin. Lisää loput jauhoista ja anna taikinan levätä liinan alla noin 5 minuuttia.
- Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja muotoile ne pyöreiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät kelmulla sekä leivinliinalla, ja anna niiden kohota noin 1–1,5 tuntia.
- Lämmitä uuni 225 °C asteeseen. Voitele briossit kananmunalla ja paista niitä uunissa 15–20 minuuttia.
Vinkki
- Lisää uunin pohjalle esilämmityksen ja paiston ajaksi vesiastia, jotta uunin kosteusprosentti
nousee ja briossit paistuvat pehmeämmiksi.