Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä

Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä

Hampurilaissämpylä Pizza & Street Food Mix-jauhoseoksesta.

Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Alkuaan briossi on vanha ranskalainen herkku, jonka juuret ulottuvat 1400-ja 1500 luvuille. Briossi on kuohkean pehmeä hiivataikina, josta valmistetaan joko leipiä tai makeita leivonnaisia. Taikina sisältää reilun määrän voita ja kananmunaa. Briossi sopii erinomaisesti hampurilaisiin sen pehmeän ja tiiviin rakenteen ansiosta.

Ainekset, 6-8 kpl

Valmistus

  • Mittaa kulhoon 42 °C maitoa ja kuivahiiva, ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, suola ja kananmunat, ja sekoita jälleen. Lisää noin puolet jauhoista, jolloin psyllium alkaa vaikuttaa ja taikina paksuuntuu. Tämän jälkeen lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinaa niin kauan, että voi on täysin sekoittunut muihin aineksiin. Lisää loput jauhoista ja anna taikinan levätä liinan alla noin 5 minuuttia.
  • Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja muotoile ne pyöreiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät kelmulla sekä leivinliinalla, ja anna niiden kohota noin 1–1,5 tuntia.
  • Lämmitä uuni 225 °C asteeseen. Voitele briossit kananmunalla ja paista niitä uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki

  • Lisää uunin pohjalle esilämmityksen ja paiston ajaksi vesiastia, jotta uunin kosteusprosentti
    nousee ja briossit paistuvat pehmeämmiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.