Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen feta-parsapasteijat
Gluteeniton ja vegaaninen feta-parsapasteijat
Resepti julkaistu
Feta-parsapasteijat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annosta
20-30
annostaKypsennysaika
12
minuuttiaAinekset
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
250 g vegaanista “voita”, huoneenlämpöistä
1 dl makeuttamatonta soijagurttia, greek style
- Täyte
2 pientä shalottisipulia tai 1 suuri
Nippu parsaa, josta käytetään n. 8
n 100 g Vegaanista “fetaa”, kreikkalaistyyppistä vuustoa
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna tai 1 tl kuivattua
Suolaa maun mukaan
Pippuria
Vegaanista “voita” paistamiseen
- Voitelu
n. 0,5 dl makeuttamatonta soijagurttia, greek style
2 rkl vettä
1 tl tamarikastiketta (ei välttämätön, voit myös tehdä vain gurtin ja veden seoksen)
Valmistus
- Sekoita pasteijataikinan kuivat aineet: durra jauhoseos, suola ja leivinjauhe yhteen. Nypi käsin joukkoon huoneenlämpöinen “voi” ja lopuksi kauhalla soijagurtti. Aseta taikina durra jauhoseoksella jauhotetun leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
- Pilko sipuli pieneksi. Leikkaa parsan kovat kannat pois ja pilko n. 8 tankoa pieniksi paloiksi. Paista sipuleita “voissa”, kunnes ne pehmenevät. Laita sivuun.
- Paista pilkottua parsaa “voissa” keskilämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes ne pehmenevät hieman.
- Sekoita kulhossa yhteen paistetut sipulit, parsat, murusteltu vegaaninen “feta” ja basilikasilppu. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Sekoita taikinan voiteluun tarkoitettu seos. Tamarikastike tuo seokseen hieman lisämakua ja väriä, mutta se ei ole välttämätön.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kun taikina on jähmettynyt jääkaapissa, jauhota leivonta-alusta durra jauhoseoksella. Ota durra jauhoseosta myös pieni keko alustan reunalle, jotta voit tarvittaessa lisätä helposti jauhoja.
- Vegaaninen taikina on kaulittavaa, mutta parhaimman lopputuloksen saat painelemalla taikinaa käsin ohueksi. Ota noin 1-1,5 rkl taikinaa ja painele se jauhotetulle alustalle joko pyöreäksi tai kolmion muotoon. Painele toinen samankokoinen ja –muotoinen taikina jauhotetulle alustalle myös.
- Voit tehdä taikinasta esimerkiksi halkaisijaltaan n. 8 cm pyöreitä kiekkoja, jotka ovat muutaman millin paksuisia. Lisää täytettä kiekon keskelle ruokalusikallisen verran niin, että reunoille jää noin 1 cm tilaa. Ota toinen pyöreistä taikinakiekoista ohuella lastalla irti alustasta ja aseta se täytteen päälle. Painele reunat kiinni ja leikkaa veitsellä ylijäävät reunat pois.
- Toista tämä jokaisen pasteijan kohdalla. Voit myös tehdä suurempia pasteijoita ja minkämuotoisia tahansa. Tärkeintä on muistaa painella taikinaa jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohueksi, muttei liian ohueksi, jottei taikina rikkoudu.
- Asettele valmiit pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele jokainen hyvin gurttiseoksella.
- Paista pasteijoita kullanruskeiksi uunissa 12-15 minuuttia pasteijan koosta ja uunista riippuen.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Tarjoile pasteijat parsanipusta ylijääneiden parsatankojen kanssa esim. paistamalla parsat “voissa”.
- Tämä taikina on myös erinomainen suolainen gluteeniton ja vegaaninen piirakkapohja!