Etusivu » Gluteeniton Pizza & Street Food Mix » Gluteeniton Focaccia leipä

Gluteeniton Focaccia leipä

Focaccia leipiä gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Gluteeniton Focaccia leipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija

Italialainen peltileipä, focaccia on peräisin Ligurian alueelta ja sen esivanhempi ulottuu antiikin Roomaan. Se saa mehevää makua oliiviöljystä ja sormisuolasta. Lisäksi pintaan voi ripotella mm. yrttejä, tomaatteja, oliiveja ja muita värikkäitä kasviksia. Perinteinen focaccia on neliön tai suorakulmion muotoinen. Focaccia syödään yleensä alku- ja pääruoan lisukkeena ja siitä saa halkaistuna ihania täytettyjä leipiä.

Ainekset, n. 19x 26 cm vuokallinen

Valmistus

  • Lisää kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, suola sekä öljy, ja sekoita. Lisää noin puolet jauhoista, jolloin psyllium alkaa vaikuttaa ja taikina paksuunu0002tuu. Lisää loput jauhoista ja vaivaa tasaiseksi.
  • Siirrä taikina oliiviöljyllä voideltuun, n. 19 x 26 cm vuokaan. Levitä tasaiseksi massaksi. Peitä kelmulla sekä leivinliinalla. Anna kohota 1-2 tuntia. Painele kevyesti sormenpäillä pieniä kuoppia taikinaan. Valele runsaalla oliiviöljyllä (noin 0,5 dl) ja lisää päälle sormisuolaa maun mukaan. Voit halutessasi ripotella päälle haluamiasi yrttejä, tomaattia, oliiveja tai muita mausteita sekä koristeita.
  • Lämmitä uuni 225 °C asteeseen ja paista leipää 25–30
    minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki

  • Mikäli huoneilma on viileä voit nopeuttaa kohottamista laittamalla uunin hetkeksi lämpiämään
    alimpaan lämpötilaan. Kun alin lämpötila on saavutettu laita uuni pois päältä ja laita leipä uuniin
    kohoamaan. Kohotuksen jälkeen ota leipä pois uunista ja nosta lämpötila 225 °C asteeseen, jonka jälkeen voit paistaa leivän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.