Etusivu » Gluteeniton Pizza & Street Food Mix » Gluteeniton Focaccia leipä
Gluteeniton Focaccia leipä
Julkaistu
Gluteeniton Focaccia leipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Italialainen peltileipä, focaccia on peräisin Ligurian alueelta ja sen esivanhempi ulottuu antiikin Roomaan. Se saa mehevää makua oliiviöljystä ja sormisuolasta. Lisäksi pintaan voi ripotella mm. yrttejä, tomaatteja, oliiveja ja muita värikkäitä kasviksia. Perinteinen focaccia on neliön tai suorakulmion muotoinen. Focaccia syödään yleensä alku- ja pääruoan lisukkeena ja siitä saa halkaistuna ihania täytettyjä leipiä.
Ainekset, n. 19x 26 cm vuokallinen
4 dl vettä
2 tl (6-7 g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl neitsytoliiviöljyä
n. 5-6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Valmistus
- Lisää kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, suola sekä öljy, ja sekoita. Lisää noin puolet jauhoista, jolloin psyllium alkaa vaikuttaa ja taikina paksuunu0002tuu. Lisää loput jauhoista ja vaivaa tasaiseksi.
- Siirrä taikina oliiviöljyllä voideltuun, n. 19 x 26 cm vuokaan. Levitä tasaiseksi massaksi. Peitä kelmulla sekä leivinliinalla. Anna kohota 1-2 tuntia. Painele kevyesti sormenpäillä pieniä kuoppia taikinaan. Valele runsaalla oliiviöljyllä (noin 0,5 dl) ja lisää päälle sormisuolaa maun mukaan. Voit halutessasi ripotella päälle haluamiasi yrttejä, tomaattia, oliiveja tai muita mausteita sekä koristeita.
- Lämmitä uuni 225 °C asteeseen ja paista leipää 25–30
minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki
- Mikäli huoneilma on viileä voit nopeuttaa kohottamista laittamalla uunin hetkeksi lämpiämään
alimpaan lämpötilaan. Kun alin lämpötila on saavutettu laita uuni pois päältä ja laita leipä uuniin
kohoamaan. Kohotuksen jälkeen ota leipä pois uunista ja nosta lämpötila 225 °C asteeseen, jonka jälkeen voit paistaa leivän.