Etusivu » Gluteeniton Kaurajauhoseos » Gluteenittomat Kaurasämpylät
Gluteenittomat Kaurasämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat Kaurasämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
20
kplKypsennysaika
20
minuuttiaMaukkaat ja helpot gluteenittomat kaurasämpylät Virtasalmen Viljatuotteen kaurajauhoseoksesta.
Ainekset
1 l +42 asteista vettä
6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Leivontaan 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
Valmistus
- Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
- Mittaa +42 asteinen vesi leivontakulhoon.
- Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
- Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
- Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
- Kaada gluteenitonta kaurajauhoseosta kulhoon noin 2 dl.
- Nostele ruokalusikalla yksi kerrallaan taikina paloja kaurajauhojen sekaan ja muotoile käsin jauhoissa sämpylöitä pellille tai nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
- Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
- Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
- Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
- Gluteenittomat kaurasämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina.
Helka Tukiainen | Helkan Keittiössä
Onnistuivat muuten tosi hyvin, mutta jäävät sisältä raa’aksi, vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Mikähän meni vikaan?
Hei Nina,
Leipien jäädessä sisältä raa´aksi on uunin lämpötila todennäköisesti ollut liian matala. Olet myös voinut avata uunin liian aikaisin paistamisen aikana. Uuneissa on merkki- ja ikäkohtaisia eroja, jolloin ne voivat vaikuttaa leipien paistamiseen. Kokeile käyttää sekä ylä- että alalämpöä eipiä paistaessasi. Älä myöskään avaa luukkua paistamisen alkuvaiheessa. 🙂
Hei!
Jos on myllärin kaurajauhoja niin voiko niitä käyttää yhdessä teidän jauhojen kanssa. Ei menis hukkaan.
Moikka,
Voi käyttää myös heidän kaurajauhoa 😊 Huomaathan, että tässä reseptissä on käytössä meidän Kaurajauhoseos, joka sisältää valmiiksi esimerkiksi psylliumia. Kaurajauhoseosta ei voi vaihtaa puhtaaseen kaurajauhoon lisäämättä esimerkiksi juuri psylliumia ja mahdollisesti jotain toista yksittäistä jauhoa.