Etusivu » Gluteeniton Kaurajauho » Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä

Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä

Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

8

kpl

Ruokaisat gluteenittomat kauraiset nokkosletut maistuvalla sienitäytteellä. Näihin on helppo käyttää Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta nokkoslettujauhoseosta.

Ainekset

  • Taikina
  • 5 dl vichyä

  • 2-3 kananmunaa (3 pientä tai kaksi isoa)

  • reilu 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoa

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Nokkolettujauhoseosta tai 2 dl Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta ja 1-2 rkl kuivattua nokkosta rouheena

  • 1 tl lipstikkasuolaa tai ½ tl suolaa

  • Öljyä/voita paistamiseen

  • Sienitäyte
  • 1 litra kantarelleja (tai muita sieniä)

  • 4 viipaletta pekonia

  • 1 sipuli

  • 1 pieni paprika

  • 150 g tuorejuustoa/ruokakermaa

  • 0,5 dl lehtipersiljaa

  • suolaa ja pippuria

  • Voimakasta juustoa tai maun mukaan

Valmistus

  • Taikina
  • Sekoita ainekset vispilällä ja anna turvota 20 – 30 min.
  • Paista keskilämmöllä molemmin puolin.
  • Taikinasta tulee noin 8 lettua.
  • Suolaiset letut voivat olla vähän paksumpia kuin makeat jotta ne pysyvät täytettäessä kasassa. (Lisää jauhoja vähän enemmän taikinaan.)
  • Sienitäyte
  • Pilko sienet, paprika ja sipuli hakkelukseksi ja leikkaa pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
  • Paista ensin sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut – siirrä syrjään.
  • Ruskista pannulla pekoni ja lisää joukkoon sienet sekä sipuli ja paprika.
  • Kun kasvikset ovat kuullottuneet, käännä levy pienelle ja lisää joukkoon tuorejuustoa, ruokakermaa tai ranskankermaa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi hakattu lehtipersilja.
  • Kokoa letut. Laita täytettä ja juustoraastetta jokaisen letun reunaan ja kääri rullalle.
  • Asettele gluteenittomat kauraiset nokkosletut tiiviisti uunivuokaan.
  • Ripottele vielä juustoraastetta käärittyjen lettujen päälle ja gratinoi uunissa 225 asteessa noin 10 min tai kunnes juusto on saanut väriä.

    © Tiina Kyttälä
    BLOGI: Kahden keittiön väkeä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.