Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Pääsiäiskääretorttu
Gluteeniton Pääsiäiskääretorttu
Julkaistu
Gluteeniton Pääsiäiskääretorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote
Pääsiäispöytään sopiva kääretorttu saa raikasta keväistä makua sitruunamehusta ja sitruunankuoriraasteesta. Koristele näyttävästi kermavaahdolla ja pääsiäiskarkeilla!
Ainekset
- Kääretortun pohja
4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 raastettu sitruunan kuori
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
1-2 tl sitruunamehua
1 tl sitruunankuorta
2 dl tomusokeria
Valmistus
- Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Raasta sitruunan kuori joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa
- Kääntele jauhot muna-sokerivaahtoon.
- Kaada seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista torttua 7-10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
- Rullaa torttu leivinpaperin sisään, kun pohja on hieman jäähtynyt mutta edelleen lämmin.
- Yhdistä kulhossa kuohukerma ja vaniljasokeri. Vaahdota.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja tomusokeri.
- Kostuta pohja esim. sitruuna-vesiseoksella.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.
- Kääri tiukasti ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Koristele esim. kermavaahdolla ja pääsiäiskarkeilla.