Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella

Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella

Gluteeniton pannukakku durrajauhoseoksella

Reseptin kirjoittaja Helena Kemppainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Durra on hieman pähkinäinen maultaan ja tässä jauhoseoksessa on hyvästi täysjyvää – ja kuitujen saantihan on tärkeätä gluteenittomassa elämässä. Seoksessa on lisäksi hyvät aputärkkelykset sekä psyllium, joten leipoutuvuus on erinomainen.

Ainekset

Valmistus

  • Lämmitä uuni 275 C asteeseen.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti, noin yksi minuutti.
  • Lisää seokseen muut aineet paitsi rasva, vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta saat tasaisen taikinaseoksen.
  • Anna tasaantua noin 10 min. Muista sekoittaa ennen pellille kaatamista.
  • Laita uunipellille rasva ja pelti kuumaan uuniin. Anna rasvan sulaa kunnes alkaa hieman ruskistua. Varo, ettei rasva ala palaa.
  • Ota varovasti kuuma pelti uunista, sekoita taikina hyvin ja kaada taikina pannulle. Tasoittele rasvaa hieman muuhun taikinaan vaikkapa vispilällä. Näin saat pannariin mehevyyttä ja avitat kuplia syntymään joka puolelle pannukakkua.
  • Laita uunin keskiosaan ja paista 15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kauniin rusehtava reunoilta ja kullanvärinen.
  • Kun otat pannukakun uunista, niin sen pinnalla usein vielä kiehuu osa rasvasta. Anna pannukakun jäähtyä noin 5-10 minuuttia ja huomaat, että rasva imeytyy pinnasta pannukakun ihanaan syleilyyn. Voit ripotella päälle sokeria ja nauttia pannukakun vielä lämpimänä toivomasi lisukkeiden kera.

Vinkki

  • Valmistamiseen liittyviä tietoja: uunipellin koko 422x370x33 mm. Uuni AEG 600 mm leveä uuni. Pannukakku paistettu tasalämmöllä (ylä ja alalämpö).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.