Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Reseptin kirjoittaja Tiina Strandberg | My Berry Forest
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Gluteeniton ja vegaaninen puolukka-kinuskipiirakka ihastuttaa makean ja kirpeän yhdistelmällä. Piirakan pohja valmistuu kätevästi Virtasalmen Viljatuotteen Durra-jauhoseoksesta. Pohjasta tulee murean keksimäinen, ja se sopii täydellisesti yhteen kookosmaidosta ja fariinisokerista keitetyn vegaanisen kinuskin sekä puolukoiden kanssa. Valuta valmiin piirakan vielä päälle lisää kinuskia, jos haluat piirakasta supermakean!

Pohja

  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durra-jauhoseosta

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 1 tl kanelia

  • ½ tl jauhettua kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 150 g vegaanista hyvän makuista margariinia (“voita”), huoneenlämpöistä

  • Täyte
  • Reilu 1 dl vegaanista kinuskia

  • 200 g puolukoita

  • Vegaaninen kinuski
  • 2 dl kookosmaitoa

  • 2 dl fariinisokeria

  • 50 g vegaanista hyvän makuista margariinia (“voita”)

  • ripaus suolaa

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon vegaaninen margariini ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on tasainen.
  • Painele taikina n. 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Huom. Tähän piirakkaan sopisi mainiosti irtopohjapiirakkavuoka, sillä paloja saa otettua helpommin, jos piirakan voi irrottaa kokonaan pois vuoasta.
  • Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  • Keitä sillä välin kinuski: keitä kattilassa kookosmaitoa, fariinisokeria sekä vegaanista margariinia noin 10 minuuttia tai kunnes kinuski on hieman paksuuntunut. Sekoita kinuskia keiton ajan, jottei se pala pohjaan, ja anna sen kuplia koko ajan.
  • Kaada reilu desi kinuskia esipaistetun pohjan päälle ja laita loput kinuskista jääkaappiin jähmettymään. Ripottele puolukat tasaisesti pohjalle.
  • Paista piirakkaa uunissa vielä 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat rapeat ja kullanruskeat.
  • Anna piirakan jäähtyä, sillä se jähmettyy jäähtyessään. Voit myös siirtää sen jääkaappiin jähmettymään lisää jäähtymisen jälkeen.
  • Tarjoa piirakka kinuskikastikkeen kanssa.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

2 Kommenttia

  1. Pitäisikö kinuskin ohjeessa lukea 2 dl kookosmaitoa? Nyt siinä lukee ”2 dl vegaaninen kinuski”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.