Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen feta-parsapasteijat

Gluteeniton ja vegaaninen feta-parsapasteijat

Feta-parsapasteijat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annosta

20-30

annosta
Kypsennysaika

12

minuuttia

Ainekset

  • 5 dl Virtasalmen Viljatuote durra jauhoseosta

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 250 g vegaanista “voita”, huoneenlämpöistä

  • 1 dl makeuttamatonta soijagurttia, greek style

  • Täyte
  • 2 pientä shalottisipulia tai 1 suuri

  • Nippu parsaa, josta käytetään n. 8

  • n 100 g Vegaanista “fetaa”, kreikkalaistyyppistä vuustoa

  • 2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna tai 1 tl kuivattua

  • Suolaa maun mukaan

  • Pippuria

  • Vegaanista “voita” paistamiseen

  • Voitelu
  • n. 0,5 dl makeuttamatonta soijagurttia, greek style

  • 2 rkl vettä

  • 1 tl tamarikastiketta (ei välttämätön, voit myös tehdä vain gurtin ja veden seoksen)

Valmistus

  • Sekoita pasteijataikinan kuivat aineet: durra jauhoseos, suola ja leivinjauhe yhteen. Nypi käsin joukkoon huoneenlämpöinen “voi” ja lopuksi kauhalla soijagurtti. Aseta taikina durra jauhoseoksella jauhotetun leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  • Pilko sipuli pieneksi. Leikkaa parsan kovat kannat pois ja pilko n. 8 tankoa pieniksi paloiksi. Paista sipuleita “voissa”, kunnes ne pehmenevät. Laita sivuun.
  • Paista pilkottua parsaa “voissa” keskilämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes ne pehmenevät hieman.
  • Sekoita kulhossa yhteen paistetut sipulit, parsat, murusteltu vegaaninen “feta” ja basilikasilppu. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • Sekoita taikinan voiteluun tarkoitettu seos. Tamarikastike tuo seokseen hieman lisämakua ja väriä, mutta se ei ole välttämätön.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Kun taikina on jähmettynyt jääkaapissa, jauhota leivonta-alusta durra jauhoseoksella. Ota durra jauhoseosta myös pieni keko alustan reunalle, jotta voit tarvittaessa lisätä helposti jauhoja.
  • Vegaaninen taikina on kaulittavaa, mutta parhaimman lopputuloksen saat painelemalla taikinaa käsin ohueksi. Ota noin 1-1,5 rkl taikinaa ja painele se jauhotetulle alustalle joko pyöreäksi tai kolmion muotoon. Painele toinen samankokoinen ja –muotoinen taikina jauhotetulle alustalle myös.
  • Voit tehdä taikinasta esimerkiksi halkaisijaltaan n. 8 cm pyöreitä kiekkoja, jotka ovat muutaman millin paksuisia. Lisää täytettä kiekon keskelle ruokalusikallisen verran niin, että reunoille jää noin 1 cm tilaa. Ota toinen pyöreistä taikinakiekoista ohuella lastalla irti alustasta ja aseta se täytteen päälle. Painele reunat kiinni ja leikkaa veitsellä ylijäävät reunat pois.
  • Toista tämä jokaisen pasteijan kohdalla. Voit myös tehdä suurempia pasteijoita ja minkämuotoisia tahansa. Tärkeintä on muistaa painella taikinaa jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohueksi, muttei liian ohueksi, jottei taikina rikkoudu.
  • Asettele valmiit pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele jokainen hyvin gurttiseoksella.
  • Paista pasteijoita kullanruskeiksi uunissa 12-15 minuuttia pasteijan koosta ja uunista riippuen.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vinkki

  • Tarjoile pasteijat parsanipusta ylijääneiden parsatankojen kanssa esim. paistamalla parsat “voissa”.
  • Tämä taikina on myös erinomainen suolainen gluteeniton ja vegaaninen piirakkapohja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.