Etusivu » Gluteeniton Durrajauhoseos » Gluteenittomat, vegaanit ja hiivattomat munkit durrajauhoseoksella

Gluteenittomat, vegaanit ja hiivattomat munkit durrajauhoseoksella

Gluteenittomat, vegaanit ja hiivattomat munkit durrajauhoseoksella

Reseptin kirjoittaja Helena Kemppainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annosta

9

annosta

Taikinasta tulee noin 9 pientä pyöreätä munkkia. Mikäli teet rinkuloita, tulee hieman vähemmän.

Ainekset

  • 2 dl kiehuvaa vettä

  • 2 rkl taloussokeria

  • 50 g maidotonta margariinia (Sunnuntai)

  • 3 rkl sitruunanmehua ja halutessa 1 rkl raastettua sitruunankuorta (luomu)

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta

  • 1 tl psylliumia

  • 2 tl leivinjauhetta (maissiton Xtra, jos sinulla on maissiallergia)

  • 3 tl vaniljasokeria

  • kanelia, kardemummaa tai muuta haluamaasi maustetta

  • 1 l Rypsi munkinpaisto-öljyä tai jotain muuta munkinpaistorasvaa

Valmistus

  • Mittaa leivontakulhoon 2 dl kiehuvaa vettä.
  • Lisää kuumaan veteen 50 g maidotonta margariinia ja hämmennä, jotta margariini sulaa nesteeseen.
  • Lisää sitruunanmehu ja halutessasi sitruunankuori sekä muut haluamasi mausteet, kuten kardemumma.
  • Sillä aikaa kun seos jäähtyy sekoita toisessa kulhossa durrajauhoseos, psyllium, leivinjauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi jauhoseokseksi.
  • Lisää jauhoseos jäähtyneeseen nesteeseen ja vatkaa voimakkaasti vispilällä seos sekaisin. Jos sekoitat jauhoseoksen liian kuumaan nesteeseen, alkaa leivinjauhe reagoimaan ja sillä ei ole tarpeeksi potkua paistovaiheessa. Poista vispilä ja jatka sekoittamista esimerkiksi nuolijan avulla vielä noin 30 sekuntia. Peitä taikina ja anna turvota vähintään 10 min.
  • Sillä aikaa kun taikina turpoaa lisää öljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna sitä kunnes se on noin 190-200 C astetta. Nämä munkit näyttivät paistuvan ja kohoavan parhaiten noin 200 C asteessa.
  • Muotoile taikinasta 9 pientä palloa. Jos haluat tehdä reikämunkkeja paina kevyesti peukalolla keskelle reikä ja laajenna reikää hieman. Taikina on todella pehmyttä ja ”löysää”, mutta pysyy kuitenkin kasassa.
  • Paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi. Älä ota munkkeja öljystä liian aikaisin, jotta ne eivät jää sisältä raaoiksi.
  • Nosta reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperia. Näin ylimääräinen rasva valuu talouspaperiin. Anna ihan hetki jäähtyä ja sokeroi molemmin puolin sekä laita tarjoiluastiaan.
  • Anna jäähtyä kokonaan ennen syömistä. Gluteenittomat tuotteet ovat kuumina sisältä liian kostean tuntuisia.
  • Munkit voi pakastaa ennen sokerointia, lämmittää nopeasti mikrossa ja sokeroida ennen nauttimista.

    Helena Kemppainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.