Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat taatelidonitsit
Gluteenittomat taatelidonitsit
Julkaistu
Gluteenittomat taatelidonitsit
Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
Annosta
12
kplKypsennysaika
8
minuuttiaAinekset
200 g kivettömiä tuoreita taateleita
2 dl kiehuvaa vettä
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kookossokeria
1 tl leivinjauhetta
0,33 tl ruokasoodaa
1 tl vanilijasokeria
Valmistus
- Ota taateleista kivet pois ja laita kulhoon. Lisää ruokasooda ja kaada kiehuva vesi taateleiden päälle. Anna olla noin 5 min.
- Soseuta taatelit sauvasekoittimella.
- Lisää kookossokeri ja rypsiöljy. Sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot.
- Lisää jauhoseos taateliseokseen ja sekoita.
- Kaada taikina pursotinpussiin.
- Voitele donitsivuoka vuokaspraylla ja pursota taikina donitsipellinkoloihin.
- Paista donitseja 200 asteessa noin 8 min uunin keskitasolla.
- Kippaa valmiit donitsit jäähdytysritilän päälle ja valmista kuorrute sillä aikaa kun donitsit jäähtyvät.
- Paloittele tummasuklaa mikronkestävään kulhoon yhdessä kookosöljyn kanssa. Lämmitä mikrossa sulaksi suklaakuorrutteeksi.
- Dippaa donitsit suklaaseen yksitellen ja koristele haluamillasi koristeilla.
Iina Sarkama | Iinabites
Tämä Taatelidonitsit sopii diabeetikoille Kiitos reseptistä Sama asiaa vielä banaanilla ja gluteeniton lettutaikina ja ne paistetaan kookosöljyssä wok-psnnussa kuin munkitSisko
Moikka,
Tässä vegaanisten lettujen resepti 🙂 Näiden valmistamiseen ei käytetä kananmunia tai sokeria. Paistamiseen voi käyttää haluamaansa rasvaa.
Moni sivuiltamme löytyvä banaanileivonnainen soveltuu myös hyvin diabeetikolle kohtuudella nautittuna.